Κεντρική NBA Τόμας: “Πρέπει να πάρω max συμβόλαιο”
NBA

Τόμας: “Πρέπει να πάρω max συμβόλαιο”

isaiah thomas john wall

isaiah thomas john wall

Το μέλλον του Αϊζέια Τόμας στους Μπόστον Σέλτικς φαντάζει αμφιλεγόμενο, καθώς οι “κέλτες” θα υποχρεωθούν να τον πληρώσουν αδρά, προκειμένου να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους. Ουδείς γνωρίζει αν ο τζένεραλ μάνατζερ, Ντάνι Έιτζ είναι πρόθυμος να πάρει αυτό το ρίσκο αλλά ο ίδιος ο παίκτης δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι πρέπει να ανταμειφθεί πλουσιοπάροχα βάσει της προσφοράς του στην ομάδα.

“Το αξίζω. Δουλεύω πολύ και μπορώ να τα βάλω με οποιονδήποτε πλέι-μέικερ στο NBA“, ήταν τα λόγια του Τόμας, σύμφωνα με την Boston Herald. Ο λιλιπούτειος μα θαυματουργός άσος πραγματοποίησε μια καταπληκτική, breakout σεζόν πέρσι με 28.9 πόντους και 5.9 ασίστ ανά αγώνα, οδηγώντας τους Σέλτικς στους Τελικούς της Ανατολής και έχει κάθε λόγο να νιώθει πως ανήκει στην ελίτ.

Επίσης, ο Τόμας ανέφερε: “Οι αριθμοί μου είναι παρόμοιοι με αυτούς των κορυφαίων παικτών του πλανήτη και η ομάδα μου καταφέρνει να νικά. Αυτό θα πρέπει να επιβραβευθεί“.

Κατά πολλούς, η ανανέωση του συμβολαίου του Τόμας θα πρέπει να θεωρείται μονόδρομος αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Σε περίπτωση που ο “IT” υπογράψει πολυετές, max συμβόλαιο θα δεσμεύεται με αυτό έως τα 32 με 33 του χρόνια, σε χρονιές, δηλαδή, όπου θα έχει αφήσει πίσω του τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Ακόμη, η πρωτοφανής αδυναμία του στην άμυνα γεννά ακόμη περισσότερα ερωτηματικά, με τους Σέλτικς να είναι επιεικώς μέτριοι στον ανασταλτικό τομέα όταν ο Τόμας βρίσκεται στο παρκέ. Τέλος, το συμβόλαιο του Τόμας θα δεσμεύει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του σάλαρι καπ, κάτι που θα στερήσει από τους Σέλτικς την ευελιξία να υπογράφουν παίκτες εγνωσμένης αξίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…