Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Τέσσερις ομάδες της Basket League στα “Μαυροσκούφεια”

Τέσσερις ομάδες της Basket League στα “Μαυροσκούφεια”

mavroskoufeia

mavroskoufeia

Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν φέτος τα «Μαυροκούφεια» στη Θεσσαλονίκη, τα οποία διεξάγονται για 27η φορά στη μνήμη του πρώην διαιτητή και παίκτη της ΧΑΝΘ, Συμεών Μαυροσκούφη.

Φέτος στο τουρνουά που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν τέσσερις ομάδες τις Stoiximan.gr Basket League (ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο Cretan Kings, Προμηθέας Πατρών και Κολοσσός H Hotels).

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί θεσμό για το μπάσκετ στην πόλη και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Συμεών Μαυροσκούφη για την προσφορά του στο άθλημα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τουρνουά:

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου (ΧΑΝΘ)

18:00 ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο Cretan Kings

20:30 Κολοσσός H Hotels – Προμηθέας Πατρών

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου

18:00 Ρέθυμνο Cretan Kings – Προμηθέας Πατρών

20:30 ΠΑΟΚ – Κολοσσός H Hotels

Το δελτίο Τύπου της διοργάνωσης αναφέρει: “Με τη διοργάνωση του ιστορικού τουρνουά ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης αναγνωρίζει έμπρακτα τις ενέργειες και την συμβολή του Συμεών Μαυροσκούφη στην άνθηση του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Ο Συμεών Μαυροσκούφης, ήταν πρωτοπόρος του μπάσκετ στην χώρα μας και μέλος του Hall of Fame καθώς και ιδρυτικό μέλος της FIBA. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και υπήρξε αθλητής της ομάδας ΧΑΝΘ μπάσκετ αλλά και διαιτητής, ενώ διετέλεσε και τμηματάρχης Φυσικής Αγωγής της ΧΑΝΘ.

Εργάστηκε επί 33 χρόνια για την διάδοση του αθλητισμού και την καθιέρωση του μπάσκετ στην Ελλάδα και οι προσπάθειές του αυτές αναγνωρίστηκαν εντός και εκτός συνόρων. Στις 3 Φεβρουαρίου 2000 και εννιά χρόνια μετά τον θάνατό του, το Naismith Memorial Basketball of Fame, αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο Hall of Fame του μπάσκετ”.

Η τιμή εισιτηρίου είναι στα 5 ευρώ (ένα εισιτήριο την ημέρα και για τα δύο παιχνίδια).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…