Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Στο “καναβάτσο” ο Λεκαβίτσιους, σε αγωνία ο Παναθηναϊκός (vid)

Στο “καναβάτσο” ο Λεκαβίτσιους, σε αγωνία ο Παναθηναϊκός (vid)

lekavicius

lekavicius

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού βρίσκονται σε “αναμμένα κάρβουνα” έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του Λούκας Λεκαβίτσιους στο φιλικό της Εθνικής Λιθουανίας εναντίον της Ισλανδίας. Ο 23χρονος άσος έσπασε το πόδι του κατά τη διάρκεια της 2ης περιόδου, καθώς πάτησε άσχημα πάνω στον συμπαίκτη του, με τις αρχικές εκτιμήσεις να μιλούν για ένα απλό γύρισμα του αστραγάλου αλλά οι ακτινογραφίες στις οποίες υποβλήθηκε φανέρωσαν όλη την αλήθεια.

https://www.youtube.com/watch?v=i33R_npZG1I

Όπως γίνεται κατανοητό, ο Λεκαβίτσιους τέθηκε εκτός του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ, καθώς το διάστημα αποθεραπείας δεν πρόκειται να του επιτρέψει να γυρίσει στα παρκέ στο προσεχές χρονικό διάστημα. Πέρα από την Εθνική Λιθουανίας, όμως, η οποία τον αντικατέστησε ήδη με τον Άντας Γιουσκεβίτσιους, η ανησυχία καταλαμβάνει και το “στρατόπεδο” του Παναθηναϊκού, ο οποίος οφείλει να κινηθεί ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα επιστροφής του παίκτη.

Ο Λεκαβίτσιους προορίζεται για τον ρόλο του αναπληρωματικού πλέι-μέικερ στον Παναθηναϊκό πίσω από τον Νικ Καλάθη. Πρόκειται για ένα αρκετά νευραλγικό πόστο στο ρόστερ των “πρασίνων”, με δεδομένο ότι δεν καλύφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία πέρσι. Ο Λιθουανός μοιάζει να έχει τα φόντα, ώστε να προοδεύσει, ερχόμενος από τον πάγκο, όντας ικανός εκτελεστής (38% στο τρίποντο πέρσι με τη φανέλα της Ζαλγκίρις), παίκτης χαμηλού ρίσκου και υψηλής αποδοτικότητας (3.7 ασίστ, 1.5 λάθη σε κάθε ματς την περασμένη σεζόν).

Τα χαρακτηριστικά του έμοιαζαν ιδανικά και ο Παναθηναϊκός θα υποχρεωθεί να ρισκάρει, σε περίπτωση που μπει στη διαδικασία αναζήτησης προσωρινού αντικαταστάτη, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά φαντάζει όλο και πιο “φτωχή” όσο φθάνουμε στη λήξη της off-season. Ουδείς γνωρίζει αν οι “πράσινοι” είναι πρόθυμοι να “απλωθούν” στην αμερικανική αγορά και να βασιστούν σε “κομμένους” παίκτες από το NBA ενώ, το σενάριο αντικατάστασης εκ των έσω δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, με τον Νίκο Παππά να πέφτει ανά διαστήματα στο “1” και με τα λεπτά του Λευτέρη Μποχωρίδη να αυξάνονται.

Με την Ευρωλίγκα να ανοίγει την αυλαία της στις 12 Οκτωβρίου, ο Λεκαβίτσιους θα χρειαστεί να κάνει αγώνα δρόμου ώστε να είναι ετοιμοπόλεμος. Περαιτέρω λεπτομέρειες για τον τραυματισμό του παίκτη θα δοθούν στη δημοσιότητα εντός της ημέρας, σύμφωνα με τα λιθουανικά ρεπορτάζ και όλα τα σενάρια φαντάζουν ανοικτά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…