Κεντρική NBA Στατιστικά και αξιοσημείωτα της ανταλλαγής Έρβινγκ-Τόμας
NBA

Στατιστικά και αξιοσημείωτα της ανταλλαγής Έρβινγκ-Τόμας

kyrie irving isiah thomas 1

kyrie irving isiah thomas 1

Ο Κάιρι Έρβινγκ είναι πλέον κάτοικος Βοστόνης, με τον Αϊζέια Τόμας, τον Τζέι Κράουντερ, τον Άντε Ζίζιτς και το ντραφτ-πικ πρώτου γύρου των Νετς (2018) να καταλήγουν στο Κλίβελαντ. Όπως είναι λογικό, το μεγαλύτερο ποσοστό της κουβέντας περιστρέφεται γύρω από την αλλαγή “στρατοπέδων” των δύο “αστεριών”, με τη συμφωνία αυτή να περικλείει μέσα της ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά και ιστορικά στοιχεία.

Ειδικότερα, οι Τόμας και Έρβινγκ αποτελούν δύο ασταμάτητες “καλαθομηχανές”, καθώς μπορούν να σκοράρουν με πολλαπλούς τρόπους από οποιαδήποτε απόσταση. Το γεγονός αυτό αντανακλάται και στο ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του NBA που ανταλλάχθηκαν δύο παίκτες μεταξύ τους, οι οποίοι είχαν πάνω από 25 πόντους ανά αγώνα την προηγούμενη σεζόν!

Επίσης, η ανταλλαγή ανάμεσα στους Σέλτικς και τους Καβς είναι η πρώτη στην ιστορία της off-season, η οποία αφορά παίκτες που αναμετρήθηκαν μεταξύ τους την αμέσως προηγούμενη σεζόν σε Τελικούς NBA ή Τελικούς Περιφέρειας.

Οφείλει, ασφαλώς, να υπενθυμιστεί ότι ο Τόμας διέλυσε το ρεκόρ του Μπομπ ΜάκΑντου, σχετικά με τον παίκτη που είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων, ο οποίος έπαιξε σε άλλη ομάδα την επόμενη χρονιά. Ειδικότερα, ο Τόμας είχε 28.9 πόντους ανά αγώνα πέρσι ενώ ο ΜάκΑντου είχε 20.6 πόντους ανά παιχνίδι τη σεζόν 1978-79, με την επόμενη χρονιά να τον βρίσκει στο Ντιτρόιτ.

Τέλος, ο Έρβινγκ και ο Τόμας αποτελούν την κορυφή και τη βάση του Ντραφτ το 2011, καθώς ο “Uncle Drew” ήταν η πρώτη επιλογή της λοταρίας ενώ ο “IT” είχε “βυθιστεί” στο νο.60, ακούγοντας το όνομά του τελευταίος!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…