Κεντρική Eurobasket Σοκ στην Ισπανία με Γιουλ (vid)

Σοκ στην Ισπανία με Γιουλ (vid)

sergio llull

sergio llull

Η ανάσα απάντων των φίλων του μπάσκετ κόπηκε απότομα όταν ο Σέρχιο Γιουλ σωριάστηκε στο παρκέ σε ανύποπτη στιγμή κατά τη διάρκεια του φιλικού της Εθνικής Ισπανίας απέναντι στο Βέλγιο. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης σφάδαζε έντονα από τους πόνους και μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος εκτός γηπέδου, τραυματίζοντας πολύ σοβαρά το δεξιό του γόνατο σε ανύποπτη στιγμή. Οι ιθύνοντες των “φούριας ρόχας” ήταν προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο, το οποίο, εν τέλει, επαληθεύτηκε.

Συγκεκριμένα, ο Γιουλ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξιό του γόνατο, κάτι που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε πολύμηνη απουσία του από τα παρκέ! Όπως γίνεται ευκόλως κατανοητό, η Ισπανία θα στερηθεί των υπηρεσιών του στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, με το πλήγμα στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας να είναι τεράστιο ενώ, ακόμα πιο σοβαρή μοιάζει η ζημιά και για το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει της επερχόμενης σεζόν.

Ο Γιουλ θα είχε καθήκοντα βασικού σούτινγκ γκαρντ, όντας ιδιαίτερα χρήσιμος χάρη στην απαράμιλλη εκτελεστική του δεινότητα αλλά και την ηγετική του στόφα. Πλέον, όμως, ο Σέρτζιο Σκαριόλο οφείλει να ψάξει αλλού για λύσεις, οι οποίες θα καλύψουν το δυσαναπλήρωτο κενό του.

Αυτή θα είναι η 4η θεμελιώδης απουσία των Ισπανών ενόψει του Ευρωμπάσκετ, μετά από εκείνες των Νίκολα Μίροτιτς, Ρούντι Φερνάντεζ και Φελίπε Ρέγιες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…