Κεντρική Elite League Πρώτη “βυσσινί” προπόνηση (pics)

Πρώτη “βυσσινί” προπόνηση (pics)

ael

ael

Με έντονο το χρώμα της Λάρισας έγινε η πρώτη προπόνηση της ΑΕΛ, ενόψει της νέας σεζόν στην Α2. Οι παίκτες των “βυσσινί” βρέθηκαν στο κλειστό του Αλκαζάαρ και ξεκίνησαν την προετοιμασίας του.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της προπόνησης παρουσιάστηκε στους παίκτες ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Γιάννης Δαμιανίδης, αλλά και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Νίκος Καμάρας.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Γιώργος Νάκας, πρόεδρος της ομάδας και ανέφερε: “Όπως βλέπετε η ομάδα αποτελείται στο 90% από Λαρισαίους παίκτες. Τα παιδιά τα γνωρίζετε όλοι. Έχουμε κατεβάσει αισθητά το μπάτζετ. Αυτό, εκτός Λάρισας, σημαίνει ότι μας έχουν για φαβορί για υποβιβασμό. Εμείς θα βοηθήσουμε λίγο ακόμα την ομάδα χωρίς να ξεφεύγουμε από τον οικονομικό στόχο. Και είμαστε βέβαια ότι θα τα καταφέρουμε να έχουμε μία αξιοπρεπή πορεία για να παραμείνει η ομάδα στην Α2′. Δεν μπορούμε να στοχεύουμε σε κάτι παραπάνω. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε κάτι καλό για τα επόμενα χρόνια με βάση το ντόπιο λαρισινό μπασκετικό στοιχείο. Τρεις ήταν οι λόγοι που αλλάξαμε την φιλοσοφία μας. Ο ένας έχει να κάνει με τη γενικότερη οικονομική συγκυρία. Εδώ να αναφέρω ότι είχαμε μία μικρή απογοήτευση την προηγούμενη χρονιά από άποψη χορηγών. Εκτός από κάποιων πιστών χορηγών.
Είχαμε επίσης λιγότερη στήριξη από τον κόσμο. Τουλάχιστον από αυτό που περιμέναμε με αποτέλεσμα πέρυσι να νομίζουν όλοι ότι έχουμε αδύναμη έδρα κάτι που δεν συναδει με την ιστορία της ομάδας. Και ποντάρουμε στο Λαρισινό στοιχείο.
Επίσης ένας ακόμη λόγος που μας ανάγκασε να πάμε σε αυτό το πλάνο είναι πως η κατηγορία έχει ελάχιστα έσοδα. Μόνο έξοδα. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει μία φιλοξενούμενη ομάδα στην πόλη μας που θα αγωνιστεί στην Α1 το οποίο θα δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό στο μπασκετικό κοινό της Λάρισας.
Εμείς όμως απευθυνόμαστε, εκτός από το μπασκετικό κοινό, και στο κοινό της ΑΕΛ.
Σε αυτό το σημείο να πω πως είμαστε πολύ ευχαριστημένοι καθώς έχουμε καταφέρει να συνάψουμε χορηγικές συμφωνίες. Το μόνο ίσως λυπηρό είναι ότι αναγκαστήκαμε να βγούμε εκτός τειχών για να μπορέσουμε να βρούμε την οικονομική βοήθεια που δεν βρήκαμε στην πόλη”.

Με την σειρά του ο Γιάννης Δαμιανίδης, νέος τιμ μάνατζερ, πρόσθεσε: “Αποδέχτηκα την πρόταση της διοίκησης γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και στα οποίο μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη πόλη. Θέλει υπομονή, θέλει δουλειά. Φέτος θα είναι δύσκολη χρονιά. Πιο δύσκολη από την περσινή.
Κοιτάξαμε να κάνουμε ομάδα με περισσότερους Λαρισαίους παίκτες. Το πετύχαμε. Θα φέρουμε στην ομάδα τρεις παίκτες. Έναν στη θέση 2, έναν στη θέση 5 και έναν στη θέση 4-5. Για να κλείσουμε τις 12 θέσεις. Και μπορεί να φέρουμε ακόμη δύο παίκτες για να κάνουμε 14αδα για να βελτιώσουμε το επίπεδο προπόνηση και να συμπληρώνουμε σε περίπτωση τραυματισμών”.

Επόμενος ήταν ο προπονητής της ΑΕΛ, Χρήστος Χασανίδης, που ανέφερε: “Καλή χρονιά. Με υγεία. Δεν είναι μόνο ευχή αλλά θέλουμε να το φροντίσουμε αυτό. Στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παραμείνουμε στην κατηγορία. Όλα τα υπόλοιπα θα τα φροντίσουμε στη συνέχεια. Ξεκινάμε με δυσκολίες αλλά γεμάτοι ενθουσιασμό και το κλίμα που θέλουμε να δημιουργήσουμε πιστεύω ότι θα ωθήσει στο να είμαστε καλύτεροι.
Θα ενισχυθούμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Ψάχνουμε λύσεις για 5 και 2. Θα δούμε μαχητική την ομάδα ιδιαίτερα στο πίσω μέρος του γηπέδου και με κανόνες όσο είναι εφικτές. Υπάρχουν έμπειροι στην ομάδα και τα παιδιά πρέπει να τους πλαισιώσουν και να δείξουν τον καλό τους εαυτό”.

Τέλος μίλησε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Νίκος Καμάρας: “Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ΑΕΛ. Οι στόχοι είναι να κάνουμε μία καλή πορεία στην Α2. Να είμαστε βελτιωμένοι και να φέρουμε και τον κόσμο στο γήπεδο.
Η θέληση του κόουτς που με ήθελε και το έδειξε εμπράκτως ήταν αυτά που με έφεραν στην ΑΕΛ και αυτό που μου άρεσε σε σχέση με άλλες ομάδες είναι η πίεση του κόσμου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Σοκ με Χάλαρη (pic)

Ο Στέλιος Χάλαρης θα μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες Ο Πανιώνιος φέτος έχει σταθεί …