Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Πρώτη” για Ρέθυμνο στο “Μελίνα Μερκούρη” (pics)

“Πρώτη” για Ρέθυμνο στο “Μελίνα Μερκούρη” (pics)

rethimno proetoimasia

rethimno proetoimasia

Την πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν πραγματοποίησε το Ρέθυμνο, το οποίο φιλοδοξεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστικό και τη νέα σεζόν. Στην προετοιμασία των Κρητικών θα ενσωματωθεί τις επόμενες μέρες και o Νίκος Βετούλας.

Το “παρών” έδωσαν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Χιου Ρόμπερτσον, Κάρλος Μέντλοκ, Στέφαν Μούντι, Τράβις Ντάνιελς, Άγγελος Δραγάτης και Τρειβόν Ράιτ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

“Την σκληρή δουλειά ξεκίνησαν από σήμερα οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του Ρέθυμνο Cretan Kings, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ώστε να είναι έτοιμοι για τη νέα αγωνιστική σεζόν στα «σαλόνια» της Stoiximan.gr Basket League 2017/18.

Οι καινούριοι αθλητές μας Χιου Ρόμπερτσον, Κάρλος Μέντλοκ, Στέφαν Μούντι, Τράβις Ντάνιελς, Άγγελος Δραγάτης και Τρειβόν Ράιτ συνάντησαν τους «παλιούς» Χάρη Γιαννόπουλο, Ανδρέα Χριστοδούλου, Θωμά Κώττα, Ηλία Θεοδωρίδη, Γιάννη Παναρετάκη, Γρηγόρη Λαγουδάκη και Δημήτρη Τζαγκαράκη, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει στην προετοιμασία ο νεαρός Ρεθυμνιώτης καλαθοσφαιριστής Νίκος Ζαμπετάκης, ο οποίος προέρχεται από τα τμήματα υποδομών του Ρέθυμνο BC. Υπεύθυνοι των προπονήσεων είναι οι προπονητές Σταύρος Μυκονιάτης και Δημήτρης Μητρόπουλος, καθώς ο προπονητής μας Νίκος Βετούλας θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία τις επόμενες μέρες. Την εκγύμναση των αθλητών έχει αναλάβει ο γυμναστής Χρήστος Μαραυγάκης, ενώ δίπλα στους αθλητές μας θα βρίσκονται καθημερινά ο φυσικοθεραπευτής Μάρκος Τζωρτζινάκης και ο φροντιστής Γιάννης Σταυριδάκης. Από την πρώτη προπόνηση απουσίαζε ο Σακίλ Γκούντγουιν, ο οποίος αναμένεται στο Ρέθυμνο τις επόμενες ημέρες, ενώ ο Τρειβόν Ράιτ δεν συμμετείχε καθώς αφίχθη πριν από λίγες ώρες.

Το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» έδωσε επίσης ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings Κωστής Ζομπανάκης, ο Πρόεδρος Ηρακλής Μανουκαράκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Μανόλης Γιαννούλης, ο Β’ Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τάσος Τριαντάφυλλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Μανόλης Κεφαλογιάννης, τα μέλη του Δ.Σ. Γιάννης Καλαϊτζάκης και Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, ο Τεχνικός Διευθυντής και αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Γιώργος Κούμουλος, ο γιατρός Αντώνης Παπουτσιδάκης, η «φωνή» της ομάδας μας Στέλιος Σαμψών, ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ Βαλάντης Χόμπης, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Φωτεινή Παπαδοπετράκη και αρκετοί φίλοι, οι οποίοι γνωρίστηκαν με τους νέους παίκτες μας, τους καλωσόρισαν στην οικογένεια του Ρέθυμνο Cretan Kings και τους ευχήθηκαν καλή χρονιά.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΝΟΥΚΑΡΑΚΗΣ: «ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»

Ο Πρόεδρος της ομάδας μας, Ηρακλής Μανουκαράκης σε δηλώσεις του ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλους και στη συνέχεια τόνισε πως αυτή ομάδα θα πρέπει να στηριχθεί από όλους. «Ξεκινάμε και φέτος με φιλοδοξίες. Θεωρούμε πως έχουμε ‘’χτίσει’’ μία καλή ομάδα με ταλαντούχους παίκτες. Οι ξένοι μας διαθέτουν ευρωπαϊκή εμπειρία, κάτι που έπαιξε ρόλο στις επιλογές μας. Επίσης, κρατήσαμε τους βασικούς μας Έλληνες παίκτες. Από κει και πέρα, οι νέοι Αμερικάνοι διαθέτουν όλα αυτά τα προσόντα και έτσι το Ρέθυμνο θα έχει και φέτος μία αθλητική ομάδα που θα παίξει και ελκυστικό μπάσκετ. Ακόμα, επενδύσαμε στον Δραγάτη και συγκεκριμένα σε ένα παιδί με ταλέντο.

Εύχομαι να έχουν όλα τα παιδιά υγεία. Να έχουμε όλοι μας υγεία. Να στηρίξουμε αυτήν την ομάδα και να την στηρίξουν και οι Ρεθυμνιώτες, κάτι που κάνουν εδώ και χρόνια. Ελπίζω, λοιπόν, να χαμογελάσουμε στο τέλος.

Οι στόχοι μας και σχετικά με το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα, διεκδικούμε από την 3η έως την 6η θέση. Θα εξαρτηθεί από την πορεία μας, από τις ατυχίες μας, από τις επιτυχίες μας, από τις επιλογές μας και φυσικά από τις υπόλοιπες ομάδες».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ: «ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ»

Ο βοηθός προπονητή Σταύρος Μυκονιάτης, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε, ευχήθηκε καλή σεζόν, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά. «Σήμερα ξεκινάει η καινούρια σεζόν. Ουσιαστικά το καινούριο μας ταξίδι. Η ευχή όλων είναι να έχουμε μία καλή χρονιά, όπως και πέρυσι και να ευχαριστηθεί ο κόσμος και θέαμα και ουσία. Όπως ξέρετε περιμένουμε να γνωρίσουμε τους καινούριους παίκτες μας μέσα στο γήπεδο και από κει και πέρα να αρχίσουμε να «χτίζουμε» την ομάδα μας μέσα από τις προπονήσεις και από μία σειρά φιλικών αγώνων που έχουμε προγραμματίσει. Είμαστε καινούρια ομάδα, έχοντας κρατήσει τον ελληνικό κορμό. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε κάποιον από τους ξένους παίκτες μας, το οποίο είναι και πολύ δύσκολο μετά τις πολύ καλές περσινές εμφανίσεις τους. Για αυτόν τον λόγο μπήκαμε στη διαδικασία να ψάξουμε για καινούριους παίκτες, βρήκαμε αυτούς που θέλαμε και τους φέραμε εδώ».

Για την σημερινή κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και την ΑΕΚ, ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε: «Η ΑΕΚ φέτος αναμένεται να είναι πάρα πολύ καλή, με τις μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει. Πιστεύω ότι έχει ανεβεί επίπεδο και κοιτάει πιο ψηλά τη νέα σεζόν. Για μας θα είναι ένα παιχνίδι που θα το αντιμετωπίσουμε μέσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλουμε να κερδίσουμε».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ»

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος μίλησε από τη μεριά του για το νέο ξεκίνημα, αναφέροντας: «Ο βασικός κορμός των Ελλήνων που έχουμε και τα καινούρια παιδιά που αποκτήσαμε σε συνδυασμό με την δουλειά που έχουμε ετοιμάσει για την προετοιμασία πιστεύω πως η νέα σεζόν θα είναι τουλάχιστον αντάξια με την περσινή. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και για μας και για τα παιδιά. Σχεδόν όλα τα παιδιά είναι εδώ οπότε όσο πιο γρήγορα μαζευτούμε τόσο πιο εύκολα θα είναι και για μας και για τους παίκτες».

Τέλος, για τον αντίπαλο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας τόνισε: «Τελειώσαμε με την ΑΕΚ την περσινή χρονιά, αρχίζουμε τη νέα με την ΑΕΚ. Όλοι ξέρουμε ότι είναι μεγάλη ομάδα και μάλιστα παίζουμε και εκτός έδρας. Βλέποντας τη δική μας ομάδα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι μας αναλογεί. Θα είναι σίγουρα δύσκολο το ματς μέσα στο ΟΑΚΑ. Είναι νοκ-άουτ και θα πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας».

ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ»

Ο αρχηγός της ομάδας μας, Χάρης Γιαννόπουλος, στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίστηκε ανυπόμονος για να ξεκινήσουν τα παιχνίδια, θέτοντας ψηλά τον φετινό πήχη. «Βασικό ζητούμενο είναι να μαζευτούμε όλοι μαζί, να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις και να μπορέσουμε να βάλουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τους νέους παίκτες στο κλίμα του παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε. Ελπίζω να περάσουν γρήγορα αυτές οι πρώτες εβδομάδες και να αρχίσουν τα παιχνίδια.

Σίγουρα θέλουμε να φτάσουμε σε σημείο να διεκδικήσουμε την 6η θέση και ίσως κάτι παραπάνω. Σίγουρα θα παλέψουμε για να μπούμε στα πλέι οφ και αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι αποτυχία. Όσο αφορά το κάτι παραπάνω, αυτό θα φανεί μέσα στη χρονιά».

Σχετικά με το ότι παρέμεινε στο ρόστερ ο βασικός κορμός των Ελλήνων και κατά πόσο αυτό θα βοηθήσει την ομάδα επεσήμανε: «Είναι κάτι το οποίο δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν οι μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μας και ξεκινάμε με ένα πλεονέκτημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα μείνουμε πίσω αν δεν δουλέψουμε σωστά, αν δεν δέσουμε και αν δεν ακολουθήσουμε το τακτικό κομμάτι που θέλει ο προπονητής μας».

Τέλος, για το πρώτο επίσημο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ στο Κύπελλο, υπογράμμισε:  «Δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε ποτέ στο ΟΑΚΑ. Άρα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε την πρώτη νίκη στο Κύπελλο και να περάσουμε στους ‘’4’’».

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη προπόνηση του Ρεθύμνου:

rethymno proti2

rethymno proti3

rethymno proti5

rethymno proti6

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…