Κεντρική Eurobasket “Προχωράμε παρακάτω”

“Προχωράμε παρακάτω”

kostas papanikolaou

kostas papanikolaou

Η Εθνική Ανδρών μπορεί να μην εντυπωσίασε στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ, αλλά κατάφερε να νικήσει την Ισλανδία και αυτό έχει σημασία, όπως ανέφερε ο Κώστας Παπανικολάου. Παράλληλα, τόνισε ότι σ΄αυτήν τη διοργάνωση όλα μετρούν και πρέπει κάθε μέρα να γίνεσαι καλύτερος.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ:

“Το θέμα είναι σε ένα τουρνουά να γίνεσαι κάθε μέρα και καλύτερος. Μία νίκη στο σακούλι και αυτό μετρά στο τέλος της ημέρας. Προχωράμε παρακάτω. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μία πολύ ιδιόμορφη προετοιμασία και με την κατάσταση με τον Γιάννη που δεν ξέραμε αν θα είναι παρών μέχρι ένα σημείο. Πιο πολύ οι προπονητές μπερδεύονταν στο προς το ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν. Στο Ακρόπολις ήμασταν κάθε φορά ένα… σκαλάκι καλύτεροι. Εδώ είναι όμως που όλα μετρούν και πρέπει να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος.

Η ομάδα δεν έχει βγάλει το αγωνιστικό πρόσωπο που θέλει να έχει στο παρκέ. Η Ισλανδία, όπως θα είναι και η Φινλανδία, έχει ένα ιδιόμορφο στιλ παιχνιδιού, αλλά πρέπει να κρατήσουμε την διάρκεια που δεν είχαμε και σε έναν κρίσιμο παιχνίδι αυτό μπορεί να μας στοιχίσει αρκετά. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η συγκέντρωση. Όταν είσαι συγκεντρωμένος, μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα. Αν δεν είσαι, δεν μπορείς να κάνεις ούτε τα πιο απλά. Έπρεπε να αντιδράσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, το κάναμε και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά”.

Για το παιχνίδι με τη Γαλλία: “Έχουμε μία μέρα ξεκούρασης, θα αποκτήσουμε μία εικόνα από τη Γαλλία και θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το δεύτερο παιχνίδι. Σίγουρα, οι προπονητές μας θα κάνουν την καλύτερη δουλειά για να είμαστε έτοιμοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…