Κεντρική Διεθνή “Πρέπει να προστατευθούν οι παίκτες από τις διοργανώσεις”

“Πρέπει να προστατευθούν οι παίκτες από τις διοργανώσεις”

jose calderon

jose calderon

Να παραμεριστούν οι διαφορές που έχει η FIBA με την Ευρωλίγκα και να βρουν έναν τρόπο να συνεννοηθούν για το καλό των παικτών, ζήτησε ο Χοσέ Μανουέλ Καλδερόν μιλώντας στη Mundo Deportivo.

Μάλιστα, ο Ισπανός γκαρντ δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η κατάσταση έχει περιπλακεί πολύ και μπορούμε μόνο να ελπίζουμε να υπάρξει συμφωνία όσο γίνεται πιο γρήγορα. Η FIBA και η Ευρωλίγκα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους για το καλό των παικτών. Οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να προστατεύουν το ταλέντο και τη απόδοση των παικτών, οι οποίοι αποτελούν τη βάση του μπάσκετ”.

Στη συνέχεια, ο νέος συμπαίκτης του Λεμπρόν Τζέιμς στους Καβαλίερς υποστήριξε το βασικό επιχείρημα της FIBA: “Δεν ξέρουμε αν τα “παράθυρα” για τις εθνικές ομάδες θα λειτουργήσουν όταν εφαρμοστούν. Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε. Μπορεί να λειτουργήσουν, αλλά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα εκ των προτέρων. Εμείς που παίζουμε στο ΝΒΑ βλέπουμε το θέμα από άλλη οπτική γωνία, από μεγαλύτερη απόσταση σε σχέση με εκείνους που παίζουν στα εθνικά ή ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πάντως θα μπορούσε να είναι μία ευκαιρία για τους νέους παίκτες να αναδείξουν το ταλέντο τους “.

Τέλος, θέλησε να επαναλάβει την έκκλησή του προς τις δύο διοργανώσεις για το καλό των παικτών και του μπάσκετ γενικότερα: ” Όλη μου τη ζωή έχω πίστη στις συμφωνίες. Και σε αυτή την περίπτωση επιθυμία μου είναι η FIBA και η Ευρωλίγκα να δείξουν αλληλοκατανόηση, κάτι που είναι αναγκαίο στο όνομα των παικτών. Σε τελική ανάλυση το μπάσκετ είναι ένα και πρέπει όλοι μας να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το καλό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Φυντάνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…