Κεντρική Eurobasket “Πρέπει να έχουμε διάρκεια”

“Πρέπει να έχουμε διάρκεια”

giorgos printezis ellada ethniki islandia

giorgos printezis ellada ethniki islandia

Η Ελλάδα ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ, αλλά είχε αρκετά κενά διαστήματα. Ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει διάρκεια, διότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι σε καλύτερες ομάδες.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ:

“Η αλήθεια είναι πως καθ’ όλη την προετοιμασία δεν δείξαμε διάρκεια και πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό γιατί με σοβαρές ομάδες θα έχουμε πρόβλημα. Ξεκινήσαμε καλά αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Η Ισλανδία είναι ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη, αλλά πήραμε τη νίκη σε ένα περίεργο παιχνίδι.

Ο κόουτς μας είπε πως αν έχουμε εγωισμό θα πρέπει να μπούμε μέσα και να παίξουμε με μυαλό και συγκέντρωση. Ο καθένας ομαδικά και ατομικά. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Ρουμανία στην Πάτρα έτσι έγινε. Σε ένα τουρνουά, που μακάρι να φτάσουμε στα νοκ άουτ, είναι κάτι που πρέπει να το βελτιώσεις.

Κατ΄αρχάς πρέπει να πιέσουμε περισσότερο τη μπάλα. Βάλαμε κάποια καλάθια στον αιφνιδιασμό και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε για να ανοίγουμε το ρυθμό. Βοήθησαν και κάποιοι παίκτες και ήταν αυτό που έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη.

Το θέμα είναι να δείξουμε παραπάνω διάρκεια. Αν δεν έχουμε διάρκεια με καλύτερες ομάδες δεν θα έχουμε τύχη. Αν έχουμε διάρκεια θα στοχεύσουμε ακόμα ψηλότερα. Μακάρι να το βελτιώνουμε και να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…