Κεντρική Eurobasket “Παίζουμε για τον ελληνικό λαό” (vid)

“Παίζουμε για τον ελληνικό λαό” (vid)

hellas serbia bourousis

hellas serbia bourousis

Ο αρχηγός της Εθνικής Ανδρών, Γιάννης Μπουρούσης, δήλωσε ενόψει της πρεμιέρας της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ, ότι οι παίκτες πρέπει να είναι μία γροθιά, καθώς δεν παίζουν για τον εαυτό τους, αλλά για τον ελληνικό λαό.

Χαρακτηριστικά σημείωσε: “Κάθε αρχή και δύσκολη. Προετοιμαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα για να είμαστε εδώ και ελπίζω να είμαστε όσο το δυνατών σε καλύτερη κατάσταση ώστε να αντιμετωπίσουμε αύριο ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι“.

Για την κατάσταση της Εθνικής ανέφερε: “Θα το δείξουμε αύριο και παιχνίδι με το παιχνίδι. Η βελτίωση είναι μέσα από τις καταστάσεις του παιχνιδιού που μπορούν να σου προκύψουν και να προσπαθούμε να ανταποκριθούμε. Όπως και να το κάνουμε, το μπάσκετ πλέον όλοι το γνωρίζουμε, τα pick n roll είναι τα ίδια, τα side pick n roll, τα κεντρικά, τα αμυντικά… Όλα είναι τα ίδια. Οπότε, είναι η διάθεση και το πόσο μπορεί ο καθένας να μπει στην ομάδα και να την βοηθήσει για το καλό της και το καλό της Ελλάδας”.

Για το αν η Εθνική είναι μία γροθιά τόνισε: “Πρέπει να είμαστε μια γροθιά γιατί η Εθνική ομάδα είναι μια γροθιά. Είναι της χώρας μας, δεν είναι δικιά μας. Δεν είναι του Μπουρούση, δεν είναι του Πρίντεζη, δεν είναι κανενός. Παίζουμε για όλο τον ελληνικό λαό”.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ανέφερε: “Σίγουρα λείπει σε όλους μας ο Γιάννης, και στους προπονητές μας και στους συμπαίκτες μου. Από εκεί και πέρα, ο, τι έγινε, έγινε. Έχουμε το Eurobasket μπροστά μας, ένα παιχνίδι αύριο”.

Ακόμη συμπλήρωσε: “Είναι μία ομάδα που πρέπει να προσέξουμε. Είναι όλοι 2 μέτρα, τρέχουν… πάνω-κάτω και σουτάρουν την μπάλα από παντού. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε”.

Δείτε τις δηλώσεις τους:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…