Κεντρική Eurobasket Πέσιτς: “Μην υποτιμάτε την Ελλάδα!”

Πέσιτς: “Μην υποτιμάτε την Ελλάδα!”

pesits bayern

pesits bayern

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν ξεγράφει την Εθνική από τους διεκδικητές ενός μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ και, μάλιστα, με δηλώσεις του στο SportKlub τόνισε: “Μην υποτιμάτε την Ελλάδα, έχει στο ρόστερ της παίκτες από το κορυφαίο επίπεδο της EuroLeague, γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον”.

Ειδικότερα, πέρα από την Ισπανία, ξεχώρισε και τη Σερβία όσον αφορά την υπόθεση “χρυσό μετάλλιο”: “Δεν πιστεύω ότι η Ισπανία είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο φαβορί. Σίγουρα υπάρχει μεγάλος σεβασμός, έχει την ποιότητα για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αλλά στις τελευταίες διοργανώσεις δεν ήταν πιεστική. Ξεκινάει με χαμηλούς ρυθμούς και μετά είναι σαν να πατάει το κουμπί και να λένε όλοι “Ok, τώρα ας παίξουμε σοβαρά”. Από εκεί και πέρα, αλλάζει η κατάσταση λόγω της ποιότητας του Πάου Γκασόλ, αλλά αυτό είναι κάτι που ενέχει ρίσκο και δεν μπορεί να “πιάνει” κάθε φορά.

Θεωρώ ότι πέραν της Ισπανίας, κι η Σερβία έχει μεγάλες πιθανότητες να πάρει το χρυσό μετάλλιο, μετά έρχεται στις προβλέψεις μου η Λιθουανία κυρίως λόγω άμυνας, συμπεριφοράς και συνέπειας. Μιλάμε για μια ομάδα, οι παίκτες της οποίας έχουν μεγάλη αφοσίωση σε αυτό που κάνουν και δίνουν το κάτι παραπάνω. Δεν θεωρώ ότι η Γαλλία μπορεί να κατακτήσει ένα μετάλλιο, παρότι έχει καλούς παίκτες. Ομοίως κι η Τουρκία, για την οποία πρέπει απλά να παραδεχτούμε ότι δεν είναι αρκετά καλή για να τα καταφέρει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…