Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Παπαδόπουλος: “Υπερήφανοι για ό,τι καταφέραμε”

Παπαδόπουλος: “Υπερήφανοι για ό,τι καταφέραμε”

kostas papadopoulos

kostas papadopoulos

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Παίδων, Κώστας Παπαδόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον στόχο της ανόδου στην Α’ Κατηγορία, η οποία συνοδεύτηκε από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Βουλγαρία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του χρυσού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας: “Σίγουρα όλοι νιώθουμε χαρούμενοι και υπερήφανοι γι’ αυτό που καταφέραμε. Οι θυσίες και οι κόποι που κάναμε εμείς και τα παιδιά όλο το καλοκαίρι απέδωσαν καρπούς κι αυτό μόνο χαρά μπορεί να μας γεμίζει. Από την αρχή είχαμε θέσει ως στόχο μία θέση στο βάθρο και την άνοδο της Ελλάδας στην κατηγορία που της αξίζει να βρίσκεται γι’ αυτό χαιρόμαστε που πετύχαμε στο απόλυτο τους στόχους μας”.

Για την πίεση που μπορεί να δημιουργούσε ο στόχος της ανόδου και πώς το διαχειρίστηκαν: “Δεν κρύβω ότι ξαφνιάστηκα κι εγώ. Τα παιδιά όχι μόνο δεν πήραν αυτόν τον στόχο ως πίεση, αλλά ενθουσιάστηκαν κιόλας. Μπορεί κι εξαιτίας αυτού του στόχου να δούλευαν ακόμα πιο σκληρά στην προπόνηση. Ήταν κάτι που το ήθελαν πολύ! Πολλές φορές όταν κάτι δεν πήγαινε όπως το ήθελαν μέσα στο παιχνίδι, τους υπενθυμίζαμε τους στόχους που είχαμε θέσει και τότε έμπαιναν και πάλι στο παρκέ μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο”.

Για το αγωνιστικό επίπεδο των διεθνών μας: “Σε αυτή την ομάδα υπάρχει πολύ ταλέντο. Υπάρχουν παιδιά που αν συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά, σεμνά και με χαμηλά το κεφάλι, τότε θα τους δούμε να καταξιώνονται στο υψηλότερο επίπεδο. Θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά θα μας δώσουν πολλές ανάλογες χαρές στο μέλλον. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν προς αυτή την κατεύθυνση”.

Για τον χρόνο συμμετοχής αυτών των παιδιών στους συλλόγους που αγωνίζονται: “Γενικότερα πιστεύω ότι οι ομάδες θα πρέπει να αρχίσουν να εμπιστεύονται περισσότερο τους νεαρούς παίκτες. Θα πρέπει να επενδύσουν πάνω σε αυτούς και με δουλειά αλλά και με εμπιστοσύνη μέσα στο παρκέ. Σίγουρα θα μπορούσε να δοθεί περισσότερος χώρος στα νέα παιδιά και σε βάθος χρόνου κανείς δεν θα χάσει από αυτό”.

Για το ελληνικό μπάσκετ κι αν έρχονται ταλέντα από κάτω: “Πηγαίνοντας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθένας μπορεί να δει τη μεγάλη εκτίμηση που χαίρει το ελληνικό μπάσκετ. Σε όλη την Ευρώπη μας εκτιμούν κι αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Τα παιδιά σε τεχνικό επίπεδο δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις υπόλοιπες ομάδες. Στο μόνο που υστερούμε είναι η αθλητικότητα, όμως η τεχνική μας κατάρτιση και ο τρόπος σκέψης μέσα στο παιχνίδι είναι το μεγάλο μας αβαντάζ. Προσωπικά, θεωρώ ότι ταλέντα υπάρχουν κι όσο το ελληνικό μπάσκετ θα τους δίνει χώρο και χρόνο, τόσο περισσότερο θα αποδεικνύεται ότι το μπάσκετ είναι στο DNA του Έλληνα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…