Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ο Μάικ Γκριν στην ΑΕΚ!

Ο Μάικ Γκριν στην ΑΕΚ!

mike green

mike green

Την απόκτηση του Μάικ Γκριν για έναν χρόνο ανακοίνωσε, πριν από λίγο, η ΑΕΚ που πέρσι αγωνιζόταν στο τουρκικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Καρσίγιακα. Ο 32χρονος γκαρντ έχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, στην Καντού και στη Χίμκι.

Η ανακοίνωση:

“Ο πρώην σκόρερ της Καρσίγιακα, Μάικ Γκριν (32 χρ., 1μ85), υπέγραψε σήμερα (02/08) συμβόλαιο ενός έτους με την ΑΕΚ.

Ο Γκριν τελείωσε τη χρονιά με 15,7 πόντους και 6,5 ασίστ στο τουρκικό Πρωτάθλημα, ενώ στο Β.C.L. αναδείχθηκε MVP της φάσης των “16” με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4,5 ασίστ.

Ο Μάικ Γκριν γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1985 στη Φιλαδέλφεια και έχει ύψος 1μ85. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο Franklin Learning Center της Φιλαδέλφεια. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε για το Κολέγιο του Towson, ενώ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Butler στην Ιντιανάπολις.

Πρώτος σταθμός στην καριέρα του η τουρκική Μπελεντίγιεσι τη σεζόν 2008-09, για να ακολουθήσουν η Λιέγη και η Καντού. Ο Γκριν συνέχισε έως το 2013 να αγωνίζεται στο ιταλικό πρωτάθλημα φορώντας τις φανέλες των Σίγμα Μπαρσελόνα και Βαρέζε.

Τον Ιούλιο του 2013 πήρε μεταγραφή στη Ρωσία για λογαριασμό της Χίμκι, όπου σε 19 αγώνες είχε 7,8 πόντους και 6,5 ασίστ. Την περίοδο 2014-15 μετακόμισε στη Γαλλία και την Παρί-Λεβαλουά. Σε 34 αγώνες ο Αμερικανός γκαρντ είχε 11,8 πόντους μέσο όρο και 7,2 ασίστ. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Βενέτσια, όπου σε 38 αγώνες είχε 11,6 πόντους μέσο όρο και 5 ασίστ.

Στις 28 Ιουλίου του 2016 ο Γκριν επέστρεψε στην Τουρκία και την Μπαλίκεσιρ. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος ανάγκασαν την Καρσίγιακα να τον αποκτήσει άμεσα, με τον Αμερικανό να τελειώνει τη χρονιά με 15,7 πόντους μέσο όρο και 6,5 ασίστ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…