Κεντρική Διεθνή Νέα “καρφιά” Τζάκσον! “Οι παίκτες υποφέρουν στην Ευρώπη”

Νέα “καρφιά” Τζάκσον! “Οι παίκτες υποφέρουν στην Ευρώπη”

aaron jackson cska

aaron jackson cska

Ο Άαρον Τζάκσον αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το φετινό καλοκαίρι και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε ουκ ολίγες καλές προτάσεις από ομάδες της Euroleague, ωστόσο επέλεξε να εγκαταλείψει την Ευρώπη, θεωρώντας ότι οι παίκτες στη Γηραιά Ήπειρο υποφέρουν.

Αυτό τόνισε σε συνέντευξη του στο basketballinsiders.com ο πρώην άσος της ΤΣΣΚΑ, ο οποίος δεν σταματά να… κράζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

“Πρέπει να γίνει κάτι στην Ευρώπη, ώστε να υπάρξει μια κανονικότητα. Οι παίκτες υπογράφουν στη διάρκεια της σεζόν, γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία όπου σταματούν οι μεταγραφές. Οι ατζέντηδες έρχονται σε εσένα με διαφορετικές προτάσεις, ακόμη και με προτάσεις από… την πίσω πόρτα. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος στη διάρκεια της χρονιάς όταν ακούς τόσα πολλά σενάρια και φήμες”, τόνισε και πρόσθεσε:

“Ήμουν από τις 20 Αυγούστου στη Μόσχα και το νωρίτερο που μπορούσα να γυρίσω στις ΗΠΑ ήταν η 12η Ιουνίου. Θυμάμαι ότι κοίταξα έναν συμπαίκτη μου και του είπα πως αυτή ήταν η τελευταία μου σεζόν στη Euroleague. Είτε θα επέστρεφα τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, είτε θα προσπαθούσα στο ΝΒΑ. Τότε η Κίνα εμφανίστηκε και ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα”.

Όσο για το πρόγραμμα της Εuroleague, ανέφερε: “Στην Ευρώπη δεν υπάρχει η λέξη ξεκούραση. Ήταν η πρώτη χρονιά με το νέο σύστημα της EuroLeague, όμως οι προπονητές και οι ιδιοκτήτες δεν κατάλαβαν ότι έπρεπε να ξεκουράσουν τους παίκτες που υπέφεραν. Στο ΝΒΑ, οι παίκτες έχουν τον πρώτο λόγο και η ξεκούρασή τους. Μερικές φορές τους αφήνουν να μην αγωνιστούν σε ένα παιχνίδι. Πέρυσι, η ΤΣΣΚΑ έδωσε περίπου 68 αγώνες. Τώρα θα τελειώσω στα μέσα Απριλίου και θα πάω να δω την οικογένειά μου. Επαιξα πέντε χρόνια στη Μόσχα και πέτυχα. Είχα ατομικές διακρίσεις, ομαδικές διακρίσεις, άφησα μια κληρονομιά εκεί. Εχω και φίλους που θα κρατήσω σε όλη μου τη ζωή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…