Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Να πάρουμε το χρυσό για τον Γιούλ”

“Να πάρουμε το χρυσό για τον Γιούλ”

Όλοι στον χώρο του μπάσκετ και ειδικότερα οι Ισπανοί είναι σοκαρισμένοι με τον τραυματισμό του Σέρχιο Γιούλ και όπως ανέφερε ο Πάου Γκασόλ, στόχος της Εθνικής τους ομάδας είναι να κατακτήσουν το χρυσό και να του το αφιερώσουν στον μεγάλο άτυχο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου σέντερ:

“Δεν υπάρχουν λόγοι για να πάρεις το χρυσό. Πάντα είναι μια μεγάλη πρόκληση να κατακτήσεις το Ευρωμπάσκετ, ειδικά όταν είσαι ήδη επιτυχημένος, όπως εμείς, είναι πιο εύκολο να εφησυχαστείς και να αφήσεις τους άλλους να παλέψουν γι’ αυτό. Οι καταστάσεις είναι πάλι δυσάρεστες για εμάς κι αυτό δίνει πίστωση στο καλό αποτέλεσμα που μπορεί να έρθει. Μακάρι να πάρουμε το χρυσό και να το αφιερώσουμε στον Γιουλ! Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας.

Σοκαριστήκαμε με τον τραυματισμό του. Είναι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο σε όλους. Ήταν ένα ψυχολογικό και συναισθηματικό σοκ για την ομάδα, επειδή είναι πολύ σημαντικός, τον εκτιμούν όλοι και ξαφνικά σου λένε πως θα κάνει επέμβαση και θα μείνει εκτός για μήνες. Μας επηρέασε όλους. Κανείς δεν κοιμήθηκε εύκολα εκείνο το βράδυ. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην δουλειά και να υποστηρίζουμε τον Γιουλ. Ένα ασημένιο ή ένα χάλκινο μετάλλιο μπορείς να το αναγνωρίσεις λίγο ή πολύ. Το σημαντικό είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό τις δύο εβδομάδες της διοργάνωσης”.

Για το ρεκόρ του Ναβάρο: “Λέει πολλά από μόνο του το γεγονός πως έχει ηγηθεί σε τόσα ματς στην εθνική. Έχει δεσμευθεί με την ομάδα. Είμαι περήφανος για εκείνον, που είμαι φίλος του κι έχω μεγαλώσει μαζί του. Δεν έχω να ξεπεράσω κανέναν, απλά απολαμβάνω αυτές τις στιγμές, γιατί δεν ξέρεις ποτέ αν θα τις ζήσεις ξανά. Τον συγχαίρω για όλα όσα έχει καταφέρει“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Στην Εθνική Γερμανίας Μπάσκετ ο Γκόρντον Χέρμπερντ

Ο Καναδός προπονητής Γκόρντον Χέρμπερτ, ανέλαβε την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας. Ο …