Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Κλήρωση φιάσκο

Κλήρωση φιάσκο

galatsopoulos

galatsopoulos

Εντάξει, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είναι νέος (στον προεδρικό θώκο του ΕΣΑΚΕ, αλλά όχι και “χθεσινός” ως παράγοντας) και δεν ξέρει. Αυτοί που είναι δίπλα του, δεν τον… σκουντάνε; Να του πουν “τι πας και κάνεις;“. Να του εξηγήσουν ότι από τη στιγμή που για πρώτη φορά -μετά από καιρό- θα δείξει ανοιχτή τηλεόραση την κλήρωση του πρωταθλήματος (άρα θα έχει περισσότερη τηλεθέαση), δεν μπορεί η κλήρωση να είναι φιάσκο.

Εξ ορισμού θα αποτύχει, καθώς την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου όλοι θα έχουν τον νου τους στον αγώνα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ κι όχι στην κλήρωση. Δεν χρειάζεται να βγάλεις πανεπιστήμιο για να το αντιληφθείς. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο

Η κλήρωση έχει (τηλεοπτικό) ενδιαφέρον όχι για να δούμε αν τα μπαλάκια θα είναι κόκκινα ή μαύρα, αλλά γιατί παράλληλα γίνεται η βράβευση των κορυφαίων της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν. Κι άντε, ο Μάικ Τζέιμς είναι σε άλλες πολιτείες κι εξ ορισμού δεν μπορούσε να έρθει.

Πώς θα είναι ο Νικ Καλάθης, ο Γιώργος Πρίντεζης κι ο Κώστας Παπανικολάου εκεί; Πρόδηλο είναι πως την ίδια ώρα θα κάνουν ζέσταμα για να αντιμετωπίσουν τη Φιλανδία. Άρα; Αν πάει ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχουν κάτι να δείξουν. Διαφορετικά δεν θα έχουμε -κατ’ ουσίαν- βραβεύσεις.

Αφήστε και που δημοσιογραφικά ουδείς θα ασχοληθεί ιδιαίτερα, καθώς αυτό το διάστημα είναι το Ευρωμπάσκετ που κυριαρχεί στα μπασκετικά δρώμενα. Και διάολε, έχει κενό το πρόγραμμα. Μια μέρα πριν έχει ρεπό η Εθνική. Δηλαδή, γιατί να μην γίνονταν η κλήρωση τη Δευτέρα, όπου πάλι θα έλειπαν οι αστέρες, αλλά τουλάχιστον θα ήταν το θέμα που θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον.

Όταν η ίδια η λίγκα δεν σέβεται την κλήρωση, τότε γιατί να τη σεβαστούν όλοι οι άλλοι; Καλύτερα να την έκαναν μεταξύ τους στα γραφεία, παρά να διοργανώσουν μια εκ προοιμίου αποτυχημένη εκδήλωση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …