Κεντρική NBA Κλασικά ντέρμπι σε ημερομηνίες-“κλειδιά” της νέας σεζόν
NBA

Κλασικά ντέρμπι σε ημερομηνίες-“κλειδιά” της νέας σεζόν

steph curry lebron james

steph curry lebron james

Η σεζόν 2017-18 ξεκινά στις 17 Οκτωβρίου στο NBA, 1 εβδομάδα νωρίτερα από το συνηθισμένο, προκειμένου να “απλωθεί” το πρόγραμμα και να αποφευχθούν τα πολλά ταξίδια και η υπερφόρτωση back-to-back αγώνων. Μπορεί το καλεντάρι της επερχόμενης σεζόν να μην έχει γίνει ακόμη γνωστό αλλά η επίσημη αρχή του πρωταθλήματος αποκάλυψε τα παιχνίδια που θα λάβουν χώρα τη σημαδιακή ημέρα των Χριστουγέννων ενώ έδωσε και μια γεύση του τι θα παρακολουθήσει το κοινό την εναρκτήρια εβδομάδα!

Όπως γίνεται κατανοητό βάσει της παραπάνω εικόνας, το μεγάλο ανατολικό ντέρμπι ανάμεσα στους Μπόστον Σέλτικς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς αλλά και η “μάχη” υψηλών οκτανίων μεταξύ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και των Χιούστον Ρόκετς ξεχωρίζουν στην πρεμιέρα της σεζόν. Επίσης, ο αγώνας των κραταιών Σπερς εναντίον των ελπιδοφόρων και ενισχυμένων Τίμπεργουλβς, το ντέρμπι του Λος Άντζελες αλλά και η “μονομαχία” του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι τα πιο χαρακτηριστικά match-up της πρώτης εβδομάδας.

Όσον αφορά την 25η Δεκεμβρίου, το ντέρμπι “γιγάντων” ανάμεσα στο Κλίβελαντ και το Γκόλντεν Στέιτ δεν θα μπορούσε να λείπει από το μενού για 3η σερί χρονιά. Το ματς των Θάντερ εναντίον των Ρόκετς αναμένεται να καθηλώσει το κοινό ενώ, η ανατολική “μάχη” ανάμεσα στη Γουάσινγκτον και τη Βοστόνη πρόκειται να προσφέρει συγκινήσεις, όπως ακριβώς και στα πλέι-οφ της περασμένης χρονιάς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…