Κεντρική Β' Εθνική “Είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά”

“Είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά”

spiros samolis diagoras druopideon

spiros samolis diagoras druopideon

O  Διαγόρα Δρυοπιδέων εξασφάλισε πέρσι την άνοδο στη Β’ Εθνική, με τον Σπύρο Σαμόλη να τονίζει πως ο στόχος της ομάδας για τη νέα σεζόν είναι να παραμείνει ανταγωνιστική. Ο Έλληνας προπονητής δήλωσε ικανοποιημένος από τις καλοκαιρινές μεταγραφές, ωστόσο τόνισε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την άνοδο του Διαγόρα Δρυοπιδέων στη Β’ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία του:”Νιώθω μεγάλη περηφάνια για όσα καταφέραμε φέτος. Ήταν μια χρονιά, η οποία κρίνεται ως άκρως επιτυχημένη. Για εμένα ήταν πολύ σημαντικό ότι από τη διοίκηση μέχρι τους παίκτες και το προπονητικό τιμ όλοι ήμασταν χαρούμενοι που βρισκόμασταν στην περσινή ομάδα του Διαγόρα. Καταφέραμε να συνδυάσουμε το αποτέλεσμα με το καλό κλίμα και την ευχάριστη καθημερινότητα κι αυτό είναι σημαντικό”.

Για την πορεία της ομάδας του μέσα στη χρονιά: “Υπήρχε ενότητα κι αλληλεγγύη στην ομάδα κι αυτό έβγαινε μέσα στο γήπεδο. Η περσινή μας πορεία νομίζω ότι βγήκε φυσιολογικά, τόσο στο κομμάτι του μπάσκετ όσο και της διοικητικής σταθερότητας. Αγωνιστικά επιδείξαμε σταθερότητα, ενώ μέσα σε όλα αυτά ήρθε και το… κερασάκι στην τούρτα που ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΣΚΑ! Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου κατακτήσαμε αυτό το τρόπαιο, ενώ για να φτάσουμε εκεί χρειάστηκε να κερδίσουμε τρεις ομάδες από τη Β’ Εθνική (Τρίτωνας, Μαρούσι και Κορωπί στον τελικό). Το Κύπελλο ήταν το επιστέγασμα μιας άκρως επιτυχημένης χρονιάς, καθώς δεν είχε τεθεί ως στόχος και προέκυψε ξαφνικά”.

Για τους στόχους που υπήρχαν στην αρχή και πότε άλλαξαν, βλέποντας την άνοδο: “Ο στόχος της ανόδου μπήκε στο τέλος του πρώτου γύρου όταν είχαμε παίξει με όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος και είχαμε μόνο μία ήττα. Στην αρχή είχαμε πει ότι ως νεοφώτιστοι θέλαμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται κι αυτό είχαμε συμφωνήσει με τη διοίκηση, όμως στην πορεία κάποιες σημαντικές νίκες μας έδωσαν εμπιστοσύνη και μετά δεν κοιτάξαμε ποτέ πίσω”.

Για την “επόμενη ημέρα” και τους στόχους τους στη Β’ Εθνική: “Γνωρίζουμε ότι ως νεοφώτιστοι είμαστε σε καινούρια μονοπάτια και θα βρεθούμε σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα που η επιτυχία από την αποτυχία έχουν μικρή απόσταση. Είμαστε ικανοποιημένοι από την παραμονή της περσινής βάσης και με τις μεταγραφές (Κουκάς, Βαϊδάκης, Πέττας, Λυκογιάννης, Καττιάκος) που έγιναν πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς. Προσθήκες έγιναν τόσο σε επίπεδο παικτών όσο και σε επίπεδο προπονητικό, με τον Άκη Καλαϊτζάκη να προστίθεται στο τιμ. Γενικά η κατηγορία έχει ιστορικές ομάδες και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, όμως είμαστε αισιόδοξοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…