Κεντρική NBA Οι MPV του μέλλοντος
NBA

Οι MPV του μέλλοντος

nba mvp award

nba mvp award

Σίγουρα ένας εκ των μεγαλύτερων στόχων όλων των παικτών στο NBA αποτελεί η κατάκτηση του δαχτυλιδιού του πρωταθλητή, όμως αυτή είναι μία ομαδική διάκριση και πολλοί θα ήθελαν να φτάσουν στην κορυφαία ατομική πρωτιά, που δεν είναι άλλη από τον τίτλο του MVP.

Οι άνθρωποι του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ εξέφρασαν μία απορία τους, ποιος θα ήταν ο καλύτερος παίκτης της σεζόν εφόσον εξαιρούσαν τους εν ενεργεία παίκτες που ήδη έχουν κατακτήσει τον τίτλο. Έτσι κατέληξαν στην κορυφαία υποψήφια 10άδα.

Δείτε αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο αρθρογράφος του NBA:

Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς)
Ο Greek Freak έχει όλα όσα χρειάζονται για να γίνει MVP, εκτός από την ομάδα που συγκαταλέγεται στις καλύτερες των καλύτερων. Κι αυτό μπορεί να είναι σε διαδικασία εκτέλεσης στην ανανεωμένη ανατολική περιφέρεια, όπου η δύναμη των σταρ έχει μειωθεί δραματικά αυτό το καλοκαίρι. Ακόμα δεν έχει φτάσει κοντά στο ταβάνι του και αν οι Μπακς ακολουθήσουν τον δρόμο που έχει, η υποψηφιότητά του θα νομιμοποιηθεί σε πιο μικρή λίστα.

Λόνζο Μπολ (Λ.Α. Λέικερς)
Στη λίστα έπρεπε να μπει κι ένας ρούκι κι αυτός είναι ο Μπολ. (Απλώς θεωρήστε το πρόβλεψη για το βραβείο του 2021 ή το 2022). Στα σοβαρά τώρα θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του Ράσελ Ουέστμπρουκ στον θρόνο των τριπλ-νταμπλ. Κι αν ο πρόεδρος Μάτζικ Τζόνσον και ο GM Ρομπ Πελίνκα είναι σωστοί και οδηγήσει την αναγέννηση των Λέικερς θα είναι στην κούρσα του MVP τα επόμενα χρόνια. Γνωρίζω πως σε μερικούς δεν αρέσει η δημοσιότητα του Μπολ. Ομως έχοντας παρακολουθήσει προσωπικά τον παίκτη στο Σάμερ Λιγκ του Λας Βέγκας στοιχηματίζω ότι θα είναι ο παίκτης που θα αλλάξει τους Λέικερς.

Αντονι Ντέιβις (Νιου Ορλεανς Πέλικανς)
Εχουμε παρασυρθεί από το τεράστιο ταλέντο του και μόνο οι τραυματισμοί έχουν γίνει τροχοπέδη στην προσπάθειά του να γίνει MVP (για να μην αναφέρουμε και τη σεζόν των Πέλικανς). Πρέπει να μοιραστεί τη σκηνή με τον Κάζινς, κάτι που μπορεί να μην επιτρέψει την συνήθη ραγδαία άνοδο των αριθμών του Ντέιβις. Ομως αν πρέπει να θυσιάσει τα ατομιά στατιστικά για να ανέβει στη βαθμολογία, θα δουλέψει προς όφελός όταν έρθει η ώρα των βραβείων. Τώρα το θέμα είναι αν μπορεί να μείνει υγιής.

Τζόελ Εμπιντ (Φιλαδέλφεια 76ερς)
Εχουμε εμπιστευτεί αυτό το πρότζεκτ τόσο καιρό που δεν έχουμε λόγους να αφήσουμε τώρα το τρένο. Σίγουρα υπάρχει μόνο μία έκλαμψη τελειότητας, όμως κάθε πρόβλεψη για τους κορυφαίους της λίγκας τα επόμενα χρόνια πρέπει να έχει αυτόν τον ευκίνητο γίγαντα. Ο συνδυασμός στο παιχνίδι του Εμπιντ εντός κι εκτός ζωγραφιστού και η προσωπικότητα που βγάζει ταιριάζει τέλεια στην εποχή των social media. Και όπως ο Αντονι Ντέιβις, αν βρει τρόπο να μείνει υγιής, θα κυριαρχήσει.

Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς)
Με όλο το σεβασμό στον GM των Ρόκετς, Ντάριλ Μόρεϊ, μερικοί από εμάς αγαπάμε τα βραβεία του ΝΒΑ κια την μέθοδο προς την τρέλα. Σε αυτή τη λίστα, ο Χάρντεν είναι το πιο κοντινό πράγμα σε έναν τίτλο MVP χωρίς να έχει. Εχει βρεθεί κοντά σε δύο εκ των τριών τελευταίων σεζόν και με τον ρυθμό που πάει, είναι πεπρωμένο γι’ αυτόν για το ξέσπασμα, υπό τον όρο ότι οι αλλαγές στο ρόστερ των Ρόκετς θα έχουν άμεσο αντίκτυπο.

Καουάι Λέοναρντ (Σαν Αντόνιο Σπερς)
Το μόνο πράγμα που λείπει από την στολή πολέμου του Λέοναρντ είναι ένα βραβείο MVP. Εχει ήδη κερδίσει πρωτάθλημα, MVP τελικών και δύο βραβεία καλύτερου αμυντικού. Με τη συνεχή του βελτίωση και ανάπτυξη στο επιθετικό σκέλος, η παρουσία του στους καλύτερους two-way παίκτες (που δεν λέγεται Τζέιμς) θα ενισχυθεί. Μαζί με τον Χάρντεν είναι πιθανότατα πιο κοντά από τους περισσότερους για να κερδίσει τίτλο MVP.

Κρίσταπς Πορζίνγκις (Νιου Γιορκ Νικς)
Οχι όλοι σε αυτή τη λίστα είναι έτοιμοι να κάνουν το άλμα για MVP άμεσα. Ομως ο “Μονόκερως” προβάλλει ως ένα καλό στοίχημα για να είναι μέρος της κούρσας σε 2-3 σεζόν, υπό την προϋπόθεση ότι η τρέχουσα πορεία του δεν θα διακόπτεται από την διαδικασία αναδόμησης των ερειπίων των Νικς. Το ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο. Και υπάρχει κάτι συμβολικό από την ευλογία του γνήσιου “Μονόκερου”, Ντιρκ Νοβίτσκι (MVP το 2007) που ο Πορζίνγκις έλαβε κατά τη διάρκεια της κοινής παρουσίας τους στο πρόσφατο NBA Africa Game.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…