Κεντρική Eurobasket Γκασόλ: “Όλοι θέλουν να μας κερδίσουν”

Γκασόλ: “Όλοι θέλουν να μας κερδίσουν”

marc gasol

marc gasol

Για πολλοστή φορά την τελευταία δεκαετία, η Εθνική Ισπανίας φαντάζει ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου σε Ευρωμπάσκετ, με τους “φούριας ρόχας” να συνδυάζουν σε υπερθετικό βαθμό την εμπειρία του πρωταθλητισμού με το star-power και την ποιότητα στο ρόστερ. Η “επιδημία” των απουσιών δεν θα μπορούσε να μην πλήξει και την ομάδα του Σέρχιο Σκαριόλο, με τους Γιουλ, Μίροτιτς, Ιμπάκα, Φερνάντεθ και Ρέγιες να έχουν τεθεί εκτός αλλά η Ισπανία παραμένει η απόλυτη “team to beat”, κάτι που φρόντισε να αναδείξει και ο Μαρκ Γκασόλ σε πρόσφατες δηλώσεις του.

“Είμαστε μια ομάδα που όλοι θέλουν να κερδίζουν. Οι αντίπαλοι θέλουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους απέναντί μας. Εμείς, όμως, πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας και να διατηρήσουμε τις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν”, τόνισε ο Γκασόλ μετά το φιλικό των Ισπανών με τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τη Marca.

Επίσης, ο σέντερ των Γκρίζλις, ο οποίος αναμένεται να είναι ένα εκ των απόλυτων σημείων αναφοράς στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, αναφέρθηκε στην ομοιογένεια της ομάδας αλλά και τις δυσκολίες της προετοιμασίας: “Ήταν μια δύσκολη προετοιμασία για εμάς. Πολλά πράγματα απ’ όσα συνέβησαν δεν ήταν φυσιολογικά και ήταν δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα. Προσπαθούμε, όμως, να τα ξεπεράσουμε, βοηθώντας ο ένας τον άλλο και μιλώντας συνεχώς σαν μια οικογένεια“.

Τέλος, ο 32χρονος μίλησε και για το σοκ της απώλειας του Σέρχιο Γιουλ: “Είναι δύσκολο να χάνουμε έναν παίκτη σαν κι αυτόν, όπως είναι πάντα δύσκολο να χάνεις παίκτη που βοηθά με κάθε τρόπο την ομάδα. ‘Ηταν ο συγκάτοικός μου και έτσι χάνω πολλά περισσότερα. Θα μας λείψει πάρα πολύ»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…