Κεντρική Eurobasket Γεραγωτέλλης: “Έτσι παίζει η Ισλανδία”

Γεραγωτέλλης: “Έτσι παίζει η Ισλανδία”

vasilis geragotellis

vasilis geragotellis

Η Ελλάδα αύριο (31/08, 16:30) θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ την Ισλανδία και ο συνεργάτης του Κώστα Μίσσα, Βασίλης Γεραγωτέλλης, επισήμανε τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Οι Ισλανδοί είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει πάρα πολύ, αυτό είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό, η ταχύτητα σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Βασίζουν το παιχνίδι τους στην πίεση και στις εναλλαγές της άμυνας, πότε με μεν του μεν, πότε με ζώνες, αλλά και ασκώντας κάποια πίεση με ζον πρες.

Κυριότεροι παίκτες τους είναι ο Χέρμανσον, που είναι και ο βασικός σκόρερ τους, μαζί με τον Πάλσον είναι οι δύο που καθοδηγούν επιθετικά την ομάδα, ενώ ο πιο επικίνδυνος ψηλός τους είναι ο νεαρός Χλίνασον. Υπάρχει και το ερωτηματικό με τον Στέφανσον, έναν αξιόλογο παίκτη ο οποίος έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού, έχει μπει στις τελευταίες προπονήσεις, αλλά είναι άγνωστη η ακριβής κατάστασή του.

Εμείς πρέπει πρωτίστως να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους, να έχουμε καλές επιθέσεις ώστε να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να τρέξουν και να μην κάνουμε λάθη γιατί τα εκμεταλλεύονται με την ταχύτητά τους. Φυσικά πρέπει να είμαστε πιεστικοί και στην άμυνά μας, προκειμένου να βγάλουμε εκτός παιχνιδιού τους καλύτερους τους παίκτες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…