Κεντρική Eurobasket “Φαβορί μεν αλλά…”

“Φαβορί μεν αλλά…”

scariolo spain

scariolo spain

Η Εθνική Ισπανίας είναι ο απόλυτος “δυνάστης” των Ευρωμπάσκετ της σύγχρονης εποχής, έχοντας κατακτήσει 3 χρυσά μετάλλια κι ένα χάλκινο στις τελευταίες 4 διοργανώσεις. Οι “φούριας ρόχας” φαντάζουν υπερπλήρεις και φέτος, με τους Ρούντι ΦερνάντεζΦελίπε Ρέγιες και Νίκολα Μίροτιτς να είναι οι μοναδικές σημαντικές απώλειες, με τον συνδυασμό υψηλής τεχνικής και εμπειρίας στο ρόστερ να είναι έξοχος. Σε δηλώσεις του, ο κόουτς, Σέρτζιο Σκαριόλο τόνισε ότι η Ισπανία είναι από τα φαβορί, αφήνοντας, όμως, και ένα “παραθυράκι”.

“Η Ισπανία είναι ανάμεσα στις ομάδες που είναι υποψήφιες για ένα μετάλλιο και να φτάσουν στον τελικό”, τόνισε ο 56χρονος προπονητής σε Ισπανούς δημοσιογράφους, δίχως να προσπαθεί να αποποιηθεί τον τίτλο του φαβορί. Παρ’όλα αυτά, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός: “Η ιστορία όμως των Ευρωμπάσκετ μας έχει διδάξει ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. Νιώθουμε καλά όμως“.

Ακόμη, ο Σκαριόλο στάθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση του Μαρκ Γκασόλ και την επιστροφή του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από 2 χρόνια: “Παίζουμε με το ίδιο στυλ παιχνιδιού εδώ και 8-9 χρόνια αλλά η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή του Μαρκ Γκασόλ έπειτα από δύο χρόνια αλλάζει τα δεδομένα. Είναι άλλος παίκτης σε σχέση με την τελευταία φορά που τον είχαμε”.

Τέλος, ο “αρχιτέκτονας” των Ισπανών στάθηκε στην all-around συνεισφορά των ψηλών του (αδέρφια Γκασόλ, Ερνανγκόμεζ κτλ) αλλά και στο “άστρο” του Σέρχιο Γιουλ: “Το γεγονός ότι έχουμε ψηλούς που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα και να παίξουν σε πολλές θέσεις σημαίνει ότι μπορούμε να κρατήσουμε κάποια από τα πράγματα που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια αλλά και να προσθέσουμε κάποια άλλα. Οι περισσότεροι ψηλοί είναι καλοί πασέρ και μπορούν να σκοράρουν, κάτι που μας δίνει πλεονέκτημα. Έχουμε επίσης έναν παίκτη σαν τον Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος φέτος εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο ως δημιουργός και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά του σημεία“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…