Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Έτοιμη για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο η Εθνική Εφήβων 3×3

Έτοιμη για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο η Εθνική Εφήβων 3×3

ethniki omada efivon 3×3

ethniki omada efivon 3×3

Ο Γιώργος Αρνόκουρος, ο Βίκτωρ Γκουαλτιέρι, ο Ειρηναίος Μπάλος κι ο Μάνος Χατζηδάκης αποτελούν την Εθνική Εφήβων 3×3, η οποία θα διεκδικήσει την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία.

Ειδικότερα, οι παίκτες με δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ανέφεραν:

“Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να αντεπεξέλξθουμε”, τονίζει ο Γκουαλτιέρι: “Να μπούμε στον ρυθμό και θα πάμε καλά, πιστεύω”.

Ο ρυθμός συνίσταται και στην προσαρμογή στους διαφορετικούς κανονισμούς: “Είναι λογικό να μπερδευτούμε λίγο γιατί θα βγει το ένστικτο σε κάποιες φάσεις αλλά θα το βρούμε γρήγορα, πιστεύω, καθώς δεν θα έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου εκεί. Οι αγώνες είναι συνεχόμενοι. Θεωρώ πως δεν θα έχουμε πρόβλημα”.

Την άποψη του Γκουαλτιέρι συμμερίζεται και ο Αρνόκουρος: “Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και ο ένας στις δυνατότητες του άλλου. Μπορεί να γίναμε τώρα ομάδα, αλλά έχουμε καλή χημεία, έχουμε “δεθεί” αρκετά και γνωριζόμαστε αρκετό καιρό, παίζοντας είτε ως αντίπαλοι, είτε σε κλιμάκια. Θέλουμε να περάσουμε καλά, αλλά και να φέρουμε κάτι καλό για τη χώρα μας. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να παίξουμε με το εθνόσημο και να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Το δέσιμο της ομάδας είναι από τα συν και για τον Μπάλο: “Έχουμε βρεθεί αρκετές φορές και ξέρει ο ένας τον άλλον. Ακόμη κι όταν παίζεις αντίπαλος με κάποιον, τον γνωρίζεις, ξέρεις τι κάνει στο γήπεδο και πως είναι”.

Και για τους τέσσερις όμως το 3×3 θα είναι μια νέα εμπειρία: “Είναι σίγουρα μια πρόκληση. Είναι κάτι διαφορετικό, έχει διαφορετικούς κανονισμούς και πιστεύω πως θα μάθουμε πολλά μέσα από αυτό. Είναι μια καινούρια εμπειρία και μπορούμε να βελτιωθούμε μέσα από αυτήν και ως παίκτες και ως προσωπικότητες”.

Η διαφορετικότητα που συνιστά το 3×3 δεν τρομάζει τον Έλληνα φόργουορντ: “Ξέρουμε πως θα είναι αρκετά διαφορετικά κάποια πράγματα, όπως το πώς δίνονται τα φάουλ, ο χρόνος, κάποιοι κανονισμοί. Πρέπει να είσαι γυμνασμένος, να έχεις αντοχή για να αντεπεξέλθεις. Και πιστεύω πως μπορούμε, για να κάνουμε κάτι καλό για τη χώρα μας”.

Το ίδιο πιστεύει και ο Χατζηδάκης: “Είναι ωραίο.. Διαφορετικό, αλλά ωραίο. Στην αρχή ομολογώ πως οι κανονισμοί μας μπέρδευαν λίγο, αλλά τώρα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Μας αρέσει που είναι πιο δυνατό το παιχνίδι. Πιστεύω πως είμαστε κι εμείς σκληρή ομάδα και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Επίσης, και οι τέσσερις μπορούμε να σουτάρουμε από την περιφέρεια οπότε δεν πιστεύω πως θα έχουμε θέμα”.

Ο Χατζηδάκης, πάντως, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και στην Εφήβων και στην Νεανίδων: “Πρέπει να δούμε λίγο και τις άλλες ομάδες γιατί θα είναι όλες καινούριες. Πιστεύω, όμως, πως μπορούμε να πάμε καλά και να είμαστε στην Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο. Και πιστεύω πως θα τα καταφέρει και η γυναικεία ομάδα. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, στην τελική φάση! Είναι κάτι το οποίο θέλουμε πολύ να πετύχουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…