Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Έχουμε τα προσόντα και το ταλέντο για να προχωρήσουμε”

“Έχουμε τα προσόντα και το ταλέντο για να προχωρήσουμε”

ethniki paidwn

ethniki paidwn

Η Εθνική Παίδων προετοιμάζεται για το Ευρωμπάσκετ U16 Β’Κατηγορίας, το οποίο θα διεξαχθεί στη Σόφια από τις 10 έως τις 19 Αυγούστου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στοχεύει στην κατάκτηση της ανόδου, με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Παπαδόπουλο να πιστεύει στις δυνάμεις των παικτών του, όπως τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

“Θεωρώ πως η ομάδα μας έχει προσόντα και ταλέντο για να προχωρήσει. Η ηλικία είναι λίγο περίεργη, γιατί δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν σε κάποιες καταστάσεις. Αν δείξουμε εμείς καλό πρόσωπο σε κάποια παιχνίδια δεν θα υπάρχει πρόβλημα”, ήταν τα λεγόμενά του.

Ακόμη, ο Παπαδόπουλος μίλησε για τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο της ομάδας: “Σε αυτή τη διοργάνωση δεν έχεις περιθώριο λάθους. Τους το λέμε συνέχεια αυτό. Δεν είναι πιο εύκολο επειδή είναι Β’ Κατηγορία. Αυτές τις ημέρες προσπαθήσαμε να μπούμε και λίγο σε ρυθμό με τους συνεχόμενους αγώνες, είδαμε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού που θέλουν να βελτιωθούν κυρίως στον αμυντικό τομέα κι αυτά θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε στο διάστημα που απομένει. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση, ώστε να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο φρέσκοι στα παιχνίδια”. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον τομέα του νεαρού της ηλικίας των παικτών, οι οποίοι οφείλουν να διαχειριστούν κατάλληλα τα συναισθήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Παίδων έχει να δώσει ακόμη ένα φιλικό απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, προτού πέσει στη “μάχη” των επίσημων ματς, με την Ισλανδία, το Βέλγιο, τη Λευκορωσία, τη Ρουμανία και την Ελβετία να είναι οι αντίπαλες ομάδες στον Α’Όμιλο της διοργάνωσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…