Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Χρηστίδης: “Δικαιώθηκαν οι προσπάθειες και οι κόποι μας”

Χρηστίδης: “Δικαιώθηκαν οι προσπάθειες και οι κόποι μας”

vasilis xristidis ethniki aris

vasilis xristidis ethniki aris

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που διεξήχθη στην Κρήτη να έχει τελειώσει εδώ και αρκετές ημέρες, ωστόσο, ο Βασίλης Χρηστίδης, ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι κατάφερε η Εθνική Ομάδα! Ο διεθνής σέντερ μίλησε στο athlenda.com για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε με την ομάδα, για το όνειρό του αλλά και τη συνύπαρξη με τον θρύλο, Παναγιώτη Γιαννάκη, στην προετοιμασία του Άρη.

Ο 19χρονος αθλητής δήλωσε συγκεκριμένα:

Για το επίτευγμα της Εθνικής Ομάδας: “Βλέποντας αυτό που ακολούθησε και παρακολουθώντας όσο περνούσαν οι μέρες τα ρεπορτάζ στην τηλεόραση, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε αυτό που καταφέραμε. Τώρα το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως. Καταφέραμε να φέρουμε ένα χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα κι αυτό είναι κάτι που σε πλημμυρίζει με χαρά, περηφάνια και συγκίνηση. Ταυτόχρονα είναι μια ανταμοιβή και δικαίωση για τους κόπους και τις προσπάθειες όλων”.

Για την πίστη που υπήρχε στην ομάδα για επιτυχία: “Ήταν κάτι που βρισκόταν στο πίσω μέρος του μυαλού. Όλοι ξέρουμε ότι για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους σε ένα τουρνουά που κράτησε εννέα μέρες και περιλάμβανε επτά αγώνες. Επίσης χρειάζεται τύχη. Εμείς χάσαμε με τραυματισμό τρεις μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Αυτό που είχαμε βάλει σαν στόχο είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Βήμα-βήμα, μέρα με την μέρα, να κάνουμε τη δουλειά μας στην προπόνηση κι από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα θα ερχόταν από μόνο του. Αισθανόμαστε τυχεροί κι ευλογημένοι που αυτό τελικά ήρθε”.

Ποια ήταν τα κομβικά παιχνίδια για να βρεθούν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου: “Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα παιχνίδια στη φάση των ομίλων, τα επόμενα τέσσερα ήταν όλα δίχως αύριο γιατί αν έχανες αποκλειόσουν. Κομβικός ήταν ο αγώνας με το Μαυροβούνιο γιατί διέθετε μια ιδιαίτερη ομάδα που μπορούσε να μας δυσκολέψει αν δεν ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Επίσης ιδιαίτερα κρίσιμη ήταν η αναμέτρηση με τη Λιθουανία που ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού. Όταν φτάνεις σε μια τέτοια κατάσταση δεν μπορείς να υποτιμήσεις ούτε να υπερτιμήσεις μια ομάδα”.

Για τον κακό μας δαίμονα της Εθνικής Ανδρών τα τελευταία χρόνια και τον τρόπο που διαχειρίστηκε τους Ισπανούς το προπονητικό επιτελείο: “Αυτό που κάναμε ήταν να τους ‘διαβάσουμε’ σωστά τους Ισπανούς, να περιορίσουμε τα δυνατά τους σημεία και να χτυπήσουμε τις αδυναμίες τους. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος έγινε σωστή δουλειά. Εδώ θα πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στο τεχνικό τιμ και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και τραβούν μεγάλο ζόρι, δουλεύοντας μέχρι αργά πάνω από έναν υπολογιστή για να αναλύσουν τον αντίπαλο”

Για το κλείσιμο ενός… κύκλου: “Κάποια παιδιά θα αγωνιστούμε και του χρόνου στην Εθνική Νέων. Θα περιμένουμε τα παιδιά που θα έρθουν να μας πλαισιώσουν του χρόνου και θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε όλοι υγιείς”.

Για την προετοιμασία με την ομάδα του Άρη υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννάκη: “Καταρχάς θα προσπαθήσουμε όλοι να πετύχει η ομάδα τους στόχους που θα τεθούν. Και μόνο το όνομα του κ. Γιαννάκη σου προκαλεί δέος γιατί είναι ένας από τους ζωντανούς θρύλους του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το σίγουρο είναι ότι δουλεύοντας μαζί του θα κερδίσεις εμπειρίες και γνώσεις που θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Φυντάνης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…