Κεντρική NBA Ανησυχία με Γουέστμπρουκ στους Θάντερ
NBA

Ανησυχία με Γουέστμπρουκ στους Θάντερ

russell westbrook nuggets

russell westbrook nuggets

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε μια από τις πιο “εκρηκτικές” σεζόν στην ιστορία του NBA, πετυχαίνοντας 42 τριπλ-νταμπλ και καπαρώνοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της λίγκας. Στα λεγόμενά του, έχει τονίσει άπειρες φορές ότι είναι εξ ολοκλήρου αφοσιωμένος στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, υπονομεύοντας συνεχώς τον Κέβιν Ντουράντ, εξαιτίας της απόφασης του “KD” να αποχωρήσει από το “καράβι” και να ενταχθεί στον γαλαξία αστέρων του Γκόλντεν Στέιτ. Το συμβόλαιο του Γουέστμπρουκ ολοκληρώνεται του χρόνου και η πλειοψηφία του κοινού θεωρεί δεδομένη την παραμονή του. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά…

Ειδικότερα, ο Γουέστμπρουκ εξακολουθεί να μην υπογράφει την πλουσιοπάροχη επέκταση συμβολαίου που του έχουν προσφέρει οι Θάντερ, ύψους 207 εκατομμυρίων δολαρίων για 5 χρόνια! Ουδεμία άλλη ομάδα έχει την ευχέρεια να τον χρυσοπληρώσει με αυτόν τον τρόπο, καθώς οι Θάντερ τον έχουν ορίσει ως designated player αλλά ο “Westbeast” συνεχίζει να κρατά τα χαρτιά του κλειστά.

“Η προσφορά των Θάντερ έχει πέσει στο τραπέζι εδώ και αρκετό καιρό. Όπως είπε και ο γενικός διευθυντής των Θάντερ, Σαμ Πρέστι, δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση. Είτε θα πάρει τα χρήματα ο Γουέστμπρουκ, είτε δεν θα τα πάρει. Σύμφωνα με πηγές, ο Γουέστμπρουκ δεν έχει δώσει επίσημη απάντηση. Μπορεί οι φήμες και η αγωνία να αυξάνονται αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει δραστικά”, αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του ESPN, Ρόις Γιανγκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γουέστμπρουκ μπαίνει στον 5ο και τελευταίο χρόνο του τρέχοντος συμβολαίου του την ερχόμενη σεζόν και σε περίπτωση που δεν έχει δεχθεί τη supermax επέκταση έως τότε, θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει την ελεύθερη αγορά του 2018. Κάτι τέτοιο πρόκειται να δημιουργήσει κινδύνους, όσον αφορά την παραμονή του, ειδικά σε περίπτωση που η Οκλαχόμα δεν δικαιώσει τις αυξημένες προσδοκίες μετά και την απόκτηση του Πολ Τζορτζ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…