Κεντρική Διεθνή Αναλυτικά τα γεγονότα της 4ης μέρας του AmeriCup (vids)

Αναλυτικά τα γεγονότα της 4ης μέρας του AmeriCup (vids)

facundo kampazzo patricio garino

facundo kampazzo patricio garino

Συναρπαστικές εμπειρίες επιφύλασσε στους φανς η 4η μέρα του FIBA AmeriCup, με την Αργεντινή να χρειάζεται την παράταση, ώστε να καταβάλλει την αντίσταση του Καναδά ενώ, οι Αμερικανοί πέρασαν σαν τρένο πάνω από τους αδύναμους Παναμέζους. Η Βενεζουέλα τα κατάφερε στα τελευταία δευτερόλεπτα ενώ, η Ουρουγουάη καθοδηγήθηκε από τον υπέροχο, Τζέισον Γκρέιντζερ.

Β’Όμιλος

Η Αργεντινή κατόρθωσε να διπλασιάσει τις νίκες της στο τουρνουά, επικρατώντας στην παράταση του Καναδά με 92-86! Η “αλμπισελέστε”, η οποία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην 4άδα ως κύρια διοργανώτρια του τουρνουά, υπέστη σοβαρό πλήγμα με τον τραυματισμό του ηγέτη, Λουίς Σκόλα αλλά κατόρθωσε να αντεπεξέλθει, παρά το γεγονός ότι ο Καναδάς προηγήθηκε ακόμη και με 7 πόντους κατά τη διάρκεια του 4ου δεκαλέπτου.

Ο Φακούντο Καμπάτσο ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 23 πόντους, 9 εκ των οποίων στην παράταση ενώ, οι Γκάμπριελ Ντεκ και Πατρίσιο Γκαρίνιο είχαν από 20 πόντους έκαστος. Στον αντίποδα, διακρίθηκε ο Μπρέιντι Χέισλιπ με 24 πόντους και 3/6 τρίποντα.

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Βενεζουέλα νίκησε με 86-84 τις Πάρθενες Νήσους, επιτυγχάνοντας την πρώτη νίκη της στο τουρνουά, έπειτα από ένα ματς-“θρίλερ”. Το τρίποντο του Τζον Κοξ με 0.7” για τη λήξη του ματς καθόρισε και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Γουόλτερ Χοτζ να απαντάει στην εκπνοή αλλά το καλάθι του ήταν εκπρόθεσμο.

Ο Κοξ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 23 πόντους ενώ, ο Χοτζ πρωταγωνίστησε για τους ηττημένους, σκοράροντας 24.

Βαθμολογία Β’Όμίλου

  1. Αργεντινή 4
  2. Βενεζουέλα 3
  3. Παρθένοι Νήσοι 3
  4. Καναδάς 2

Γ’Όμιλος

Στη “μάχη” του AmeriCup έπεσαν χθες και οι ομάδες του 3ου ομίλου, με τους Αμερικανούς να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στον Παναμά. Στο άλλο ματς, το “άστρο” του Τζέισον Γκρέιντζερ έλαμψε ξανά, με τον άσο της Μπασκόνια να οδηγεί την Ουρουγουάη στη νίκη επί της Δομινικανής Δημοκρατίας με 66-57.

Συγκεκριμένα, ο Γκρέιντζερ σταμάτησε στους 23 πόντους, μαζί με 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ, σε ένα παιχνίδι με τρομερά σκαμπανεβάσματα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι Ουρουγουανοί προηγήθηκαν με 23-7 αλλά οι αντίπαλοι απάντησαν με δικό τους σερί της τάξης του 25-9! Στην επανάληψη, όμως, η Ουρουγουάη επέβαλλε την ανωτερότητά της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α’Όμιλος έχει ολοκληρωθεί, με το Μεξικό να προκρίνεται στα ημιτελικά και με το Πουέρτο Ρίκο, την Κολομβία και τη Βενεζουέλα να τίθενται εκτός συνέχειας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…