Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση για την συνέχεια”

“Αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση για την συνέχεια”

vlassopoulos

vlassopoulos

Η Εθνική μας κατάφερε και πήρε την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ U18 και μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Λετονία ο Γιώργος Βλασσόπουλος στάθηκε στην σημασία της νίκης, στα σημεία που κρίθηκε το παιχνίδι, αλλά και στον επερχόμενο αντίπαλο, την Τουρκία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

Για την εμφάνιση των παικτών του: “Όλα τα παιδιά βοήθησαν και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Υπήρχαν ο Μωραϊτης, ο Καλαϊτζάκης και ο Καμπουρίδης που ηγήθηκαν στο σκοράρισμα, αλλά προστέθηκαν και τ’ άλλα παιδιά που έδωσαν λύσεις και στην επίθεση, αλλά κυρίως στην άμυνα. Όποιος κι αν μπήκε προσπάθησε για το καλύτερο“.

Για τα λόγια του στο τάιμ άουτ που άλλαξε την ροή του αγώνα: “Το αυτονόητο… Πως πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στο τρίποντο. Κάναμε το λάθος να προσπαθήσουμε και πάλι με προσωπικές επιθέσεις να τελειώσουμε το παιχνίδι. Σφίξαμε στην άμυνα και στην επίθεση ακουμπήσαμε την μπάλα στο λόου ποστ, τόσο με τους ψηλούς, όσο και με τους κοντούς. Πήραμε έτσι και το μπόνους των βολών και βρήκαμε τις λύσεις που χρειαζόμασταν. Αυτό που μας βοήθησε πάντως και προς το τέλος ήταν κερδίσαμε στο ρυθμό. Γιατί είναι ομάδα που αν βρει ρυθμό σε σκοτώνει”.

Για την σημασία της νίκης: “Θα μας χαλαρώσει ή μάλλον για να το πω πιο σωστά θα μας ξεαγχώσει λίγο και ίσως μας βοηθήσει να βάλουμε το κερασάκι στην τούρτα, δηλαδή στα ημιτελικά”.

Για την Τουρκία: “Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και παραμένει αήττητη. Έτσι κι αλλιώς όλες οι ομάδες που έφτασαν ως εδώ είναι δυνατές. Είμαστε πια στους οχτώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και είναι λογικό. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε κίνηση στην επίθεση, παίζοντας έξυπνα, μυαλωμένα”.

Για την αυριανή μέρα: “Μέρα ξεκούρασης δεν θα το έλεγα. Είναι μέρα recovering. Θα πάρουν το… βήμα ο φυσιοθεραπευτής και ο γιατρός και φυσικά έχουμε να δουλέψουμε για τον αγώνα με την Τουρκία. Το σημαντικό είναι πως μέσα σε όλα αυτά δεν έχουμε και να μετακομίσουμε. Μένουμε Μπρατισλάβα!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…