Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Τζέιμς, όπως Μπουρούσης!

Τζέιμς, όπως Μπουρούσης!

xavi pascual

xavi pascual

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το “σαφάρι” στη μεταγραφική αγορά, προκειμένου να ενισχυθεί όσο περισσότερο γίνεται. Οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν σήμερα (11/7) την απόκτηση του Θανάση Αντετοκούνμπο και πλέον εντείνουν τις προσπάθειες τους να βρουν τον αντί- Τζέιμς.

Ο Μάικ Τζέιμς άφησε κενό στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού, ύστερα από την απόφαση του να πάει στο NBA. Ο Τσάβι Πασκουάλ και οι συνεργάτες τους ψάχνουν να βρουν έναν πρωτοκλασάτο παίκτη, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχουν καταφέρει.

Μεγάλοι αντίπαλοι τους είναι το ΝΒΑ και η Κίνα, καθώς προσφέρουν υπέρογκα ποσά στους καλύτερους παίκτες και τους “τραβούν” στα δικά τους μέρη. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα, αν και ο Παναθηναϊκός ψάχτηκε για την περίπτωση του.

Οι “πράσινοι” ήδη έχουν στα μυαλό τους και plan b για την ενίσχυση της περιφέρειας τους. Ο Τσάβι Πασκουάλ βλέποντας τις επιλογές να λιγοστεύουν και τον χρόνο να περνά έχει αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, το “τριφύλλι” να κάνει κάτι ανάλογο με την περίπτωση του Γιάννη Μπουρούση.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Καταλανός τεχνικός αν δεν βρει εν τέλει κάποιον πρωτοκλασάτο γκαρντ, θα κινηθεί για την απόκτηση δύο παικτών, οι οποίοι θα γεμίσουν την περιφέρεια και θα βοηθήσουν την ομάδα σε πολλές θέσεις και τομείς. Με τον ίδιο τρόπο άλλωστε ο Παναθηναϊκός κάλυψε το κενό του Γιάννη Μπουρούση, αποκτώντας τον Ζακ Όγκαστ και τον Ίαν Βουγιούκα.

Σ΄αυτήν την περίπτωση ο Παναθηναϊκός το πιθανότερο είναι να πάρει έναν ξένο κι έναν Έλληνα , προκειμένου να μην ξεπεράσει και το όριο των ξένων παικτών (Γκιστ, Σίνγκλετον, Ρίβερς, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ). Οι “πράσινοι”, βέβαια, επέλεξαν την περασμένη σεζόν να έχουν περισσότερους ξένους και να μένει ένας εξ αυτών εκτός ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο πρώτο σενάριο πολύ πιθανό ο ένας εκ των δύο να είναι ο Στράτος Περπέρογλου, που τις τελευταίες ώρες έχει επανέλθει το όνομα του στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Πάντως, η “πράσινη” ΚΑΕ μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνει οτιδήποτε για τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας: Τους «τρόμαξε» ο Ουόκαπ

Τέλος καλό, όλα καλά με Ουόκαπ. Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε κόντρα στο συγκρότημα τ…