Κεντρική Ασίστ Shadow Τσάπας: “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία!”

Τσάπας: “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία!”

Ο Βαγγέλης Τσάπας, δεν έμεινε απαθής και με καυστικές (όσο και ουσιαστικές) δηλώσεις του στο επίσημο site του Φάρου Κερατσινίου, πήρε ξεκάθαρη θέση για τα επεισόδια που έγιναν την τελευταία μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος των κορασίδων, τα οποία και καταδίκασε. Κι όχι μόνο αυτό, προχώρησε ένα βήμα πιο μακριά…

Αναλυτικά τα όσα είπε:
“Σήμερα αντί να μιλάμε για το πόσο όμορφες εμπειρίες βίωσαν τα κοριτσάκια μας στον Βόλο, δυστυχώς είμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να ασχολούμαστε, δικαίως και να απολογούμαστε στην κοινή γνώμη για τις ασχήμιες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των απονομών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των κορασίδων.

Δεν ήμουν παρών στο γήπεδο και η όποια εικόνα έχω είναι μέσω του διαδικτύου. Όμως εδώ πρέπει να μας ενδιαφέρει το δάσος κι όχι το δέντρο.

Ως Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. του συμβουλίου του Α.Ο. Φάρου Κερατσινίου θα πω συγχαρητήρια στα κορίτσια του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της 1ης θέσης. Το ότι κερδίζουν αυτό το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια σίγουρα δείχνει πολλά για την προσπάθεια των ανθρώπων που είναι γύρω από το τμήμα αυτό.

Συγχαρητήρια σ’ όλες τις ομάδες που συμμετείχαν ανεξάρτητα της θέσης που κατέκτησαν στην βαθμολογία.

Σ’ αυτές τις ηλικίες ο στόχος της κατάκτησης μιας θέσης πρέπει να έρχεται πίσω από τον στόχο της συμμετοχής.

Το θέαμα στις κερκίδες στην απονομή ήταν απεχθές. Δε θα μπω στην λογική των δικαιολογιών που διαβάζω από χθες.

Προκληθήκαμε λέει ο ένας, αδικηθήκαμε λέει ο άλλος κ.ο.κ. Το θέαμα με το δεκατριάχρονο κοριτσάκι να βραβεύεται και να υπάρχουν άνθρωποι, έστω και λίγοι, που το αποδοκιμάζουν είναι νοσηρό!

Το θέαμα που το κοριτσάκι το οποίο μόλις έχει κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο και φεύγει να πάει στην κερκίδα με κλάματα γιατί ανησυχεί για τη σωματική ακεραιότητα των γονιών της είναι άρρωστο και καταδικαστέο.

Κάποιοι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν τι αθλητισμό θέλουμε για τα παιδιά.

Όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια αλλά κι όσοι δεν έκαναν τίποτα για να τα προλάβουν ή να τα σταματήσουν είναι απαράδεκτοι.
Δεν υπάρχει η δικαιολογία της πρόκλησης.

Στη ζωή τα παιδιά τους θα προκληθούν άπειρες φορές. Ποια θα είναι η συμβουλή των γονιών προς αυτά; Πάρτε το νόμο στα χέρια σας;

Ούτε η δικαιολογία αδικηθήκαμε υπάρχει γιατί τα ίδια αυτά παιδιά στη ζωή τους κάποια στιγμή σ’ οποιονδήποτε τομέα θα αδικηθούν ή ακόμα και θα αδικήσουν.

Ποιο είναι το παράδειγμα που δίνουν οι γονείς;
Και διαφωνώ κάθετα με την άποψη που διαβάζω από χθες ότι έξω οι γονείς από τα γήπεδα.

Κάνετε λάθος κύριοι. Οι γονείς πρέπει να είναι πάντα κοντά στα παιδιά τους. Με αγάπη και στην επιτυχία και κυρίως στην αποτυχία. Σαν σύντροφοι όμως, όχι σαν ένας ακόμη κριτής των πράξεων τους. Στο τέλος αυτά τα παιδιά από την πίεση που τους ασκείτε θα μισήσουν τον αθλητισμό που τόσο πολύ παλεύουν και ορθώς παλεύουν οι γονείς τους να αγαπήσουν.

Καταδικάζουμε τα επεισόδια λοιπόν και δε βάζουμε τον εαυτό μας σε θέση να δικαιολογηθεί για κάτι που δεν υπάρχει δικαιολογία.

Ως ένδειξη καλής θέλησης και για να κλείσει οριστικά αυτή η άσχημη παρένθεση θα καλέσουμε την ομάδα του Παναθηναϊκού τη νέα περίοδο για φιλικό στην έδρα μας όπου θα τη βραβεύσουμε για την επιτυχία της και θα έχουμε την ευκαιρία να χειροκροτήσουμε και τα δικά μας τα παιδιά από κοντά.

Έτσι σε μια όμορφη γιορτή τα κορίτσια θα ζήσουν τις στιγμές που τους στέρησαν χθες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

NBA: Στο επιτελείο των Blazers ο Μιλτ Παλάσιο

Οι Μπλέιζερς ανακοίνωσαν τους βοηθούς του κόουτς Μπίλαπ και ανάμεσα τους βρίσκεται ένας πρ…