Κεντρική Β' Εθνική Τσακίρης, ο πρώτος!

Τσακίρης, ο πρώτος!

tsakiris

tsakiris

Την πρώτη του μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Δημήτρη Τσακίρη. Ο 32χρονος γκαρντ αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια με τη φανέλα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας και θα ενισχύσει από τη νέα σεζόν την περιφέρεια της ομάδας του κόουτς Χουχουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“O Πανερυθραϊκός ΑΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Τσακίρη, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα μας την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Ο 32χρονος γκαρντ, που αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Πανερυθραϊκού για τη σεζόν 2017-2018, τα τελευταία δύο χρόνια φορούσε τη φανέλα του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας (1ος σκόρερ της ομάδας και τις δύο χρονιές) στην Α’ ΕΣΚΑ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και πλέον επιστρέφει στην Β’ Εθνική, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2014-2015 με το Μαρούσι.

Εκείνη, μάλιστα, αποτελεί την πιο μεστή σεζόν της καριέρας του, καθώς φόρτωνε τα αντίπαλα καλάθια με 18,8 πόντους κατά μέσο όρο με 37 τρίποντα, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ και κάνοντας αίσθηση με την εξαιρετική του παρουσία. Στη μέχρι τώρα καριέρα του έχει, επίσης, αγωνιστεί με τα χρώματα της ΦΕΑ (2003-2009, Γ’ Εθνική & Α’ ΕΣΚΑ), του Αετού (2010-2012, Γ’ Εθνική & Α’ ΕΣΚΑ) και του Σπόρτιγκ (2012-2014, Γ’ Εθνική & Α’ ΕΣΚΑ, 2ος σκόρερ Γ’ Εθνικής 2013-2014).
Δημήτρη, καλωσόρισες στην Οικογένεια του Πανερυθραϊκού και σου ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με την “ερυθρόλευκη” φανέλα!
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Πανερυθραϊκού, ο Δημήτρης Τσακίρης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη μετακίνησή του στην ομάδα μας…

“Μόλις έμαθα την πρόθεση του κόουτς Χουχουλή να μου δώσει την ευκαιρία προκειμένου να επιστρέψω στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, δεν χρειάστηκε να σκεφτώ παραπάνω για τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου. Για τον Πανερυθραϊκό δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ, όλο το μπασκετικό στερέωμα γνωρίζει τι εστί Πανερυθραϊκός και τον τρόπο λειτουργίας του. Γι’ αυτό και ο Πανερυθραϊκός ήταν η Νο1 επιλογή στο μυαλό μου, πριν καν υπάρξει ενδιαφέρον από πλευράς της ομάδας. Αισθάνομαι τυχερός που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Το κίνητρό μου φέτος είναι πολύ μεγάλο… Είμαι πανέτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του κόουτς Χουχουλή. Εύχομαι να έχουμε την υγεία μας πάνω απ’ όλα και τα υπόλοιπα θα τα πούμε… εντός γηπέδου!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…