Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Το αφιέρωμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

Το αφιέρωμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

koniaris

koniaris

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ύστερα από την ανάδειξη του Αντώνη Κόνιαρη ως καλύτερου νέου παίκτη, έκανε ένα αφιέρωμα για τους κορυφαίους νέους παίκτες της Ευρώπης.

Αναλυτικά το αφιέρωμα:
“Η ανάδειξη του Αντώνη Κόνιαρη σε καλύτερο νέο παίκτη της STOIXIMAN.GR Basket League αποτελεί πέρα από κάθε αμφισβήτηση μία πολύ σημαντική επιβράβευση των προσπαθειών του νεαρού πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ, αλλά και της εμπιστοσύνης που υπάρχει στο πρόσωπό του. Δεν είναι άλλωστε πολλοί, αντιθέτως είναι ελάχιστοι οι νεαροί παίκτες, όχι μόνο στο Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, που σε αυτή την ηλικία, στα 20 τους δηλαδή, έχουν παρόμοια, σε χρόνο και σημασία, παρουσία στις ομάδες τους.

Μία έρευνα στα πιο σημαντικά και ποιοτικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αποδεικνύει ότι είναι ελάχιστοι οι παίκτες που στα 20 τους έχουν ουσιαστική συμμετοχή στις ομάδες τους και οι χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι ήδη στο ΝΒΑ ή οδεύουν προς τα εκεί.

Ο Luca Doncic για παράδειγμα, το παιδί θαύμα της Ρεάλ Μαδρίτης, γεννημένος το 1999, είναι ο πρώτος καi με διαφορά σε αυτή την λίστα. Με 20 λεπτά χρόνο συμμετοχής, δεν παίζει απλά στη Ρεάλ, αλλά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ACB και Euroleague. Δικαίως αναδείχθηκε και καλύτερος νέος παίκτης στην Euroleague για το 2017.

Στη Γαλλία, ο Frank Ntilikina (1998) της Strasbourg, ο οποίος επιλέχθηκε στο νούμερο 8 του φετινού draft από τους New York Knicks και θα συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ, έπαιζε για 19.4 λεπτά ανά αγώνα και μέτρησε 46 συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ ουσιαστική ήταν και η παρουσία του στο Basketball Champions League.

Στην Τουρκία, Ante Zizic (1997), που θα παίζει τη νέα χρονιά στους Boston Celtics, έμενε στο παρκέ για κάτι λιγότερο από 20 λεπτά ανά αγώνα τόσο στην Cibona Zagreb, με την οποία αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν, ενώ αυξημένη ήταν η συμμετοχή του και στην Darusafaka, με την οποία αγωνίστηκε στη συνέχεια, τόσο στο τουρκικό πρωτάθλημα, όσο και στην Euroleague. Ο 20χρονος Furkan Korkmaz (1997) είδε τον χρόνο του να αυξάνεται από τα 12.1 στα 23 λεπτά συμμετοχής όταν δόθηκε δανεικός από την Anadolu Efes στην Banvit, ενώ ήδη έχει υπογράψει συμβόλαιο με τους Sixers και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στο ΝΒΑ.

Στην Ιταλία, μόνο ο Vojslav Stojanovic (1997) της Capo d΄Orlando βρισκόταν στο παρκέ για περισσότερα από 23 λεπτά ανά παιχνίδι στις 28 συμμετοχές του, ενώ στη Γερμανία, ο forward της Fraport Skyliners, Niklas Kiel (1997), μετρούσε 15 λεπτά ανά αγώνα σε 27 ματς.

Οι περισσότεροι παίκτες σε αυτή την ηλικία, που έχουν ουσιαστική συμμετοχή στις ομάδες του, εντοπίζονται για ευνόητους λόγους στην Αδριατική Λίγκα. Δύο αγωνίζονται στην Mega Bemax, ο γεννημένος το 1998 Kostja Mushidi (23 λεπτά ανά αγώνα και 9,3 πόντους) και ο 20χρονος Vlatko Cancar (18,6 λεπτά ανά αγώνα και 82, πόντους), ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην Παρτιζάν Βελιγραδίου έχει ο γεννημένος το 1997 Vanja Marinkovic (26 λεπτά ανά αγώνα με 8,2 πόντους). Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τον 20χρονο φόργουορντ της Cibona Zagreb, Nik Slavica (16,4 λεπτά ανά αγώνα και 6,7 πόντους).”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…