Κεντρική NBA Θετικός ο Τζέιμς, άποντος ο Παπαγιάννης στο summer league (vid)

Θετικός ο Τζέιμς, άποντος ο Παπαγιάννης στο summer league (vid)

mike james phoenix suns

mike james phoenix suns

Οι Φοίνιξ Σανς του Μάικ Τζέιμς επιβλήθηκαν των Σακραμέντο Κινγκς του Γιώργου Παπαγιάννη με 89-85, στην πρώτη μέρα του summer league στο Λας Βέγκας. Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού κατόρθωσε να ξεχωρίσει με την all-around παρουσία του, παρά τα μέτρια ποσοστά ευστοχίας του ενώ, ο “Papa Gπεριορίστηκε στον τομέα της “βρόμικης” δουλειάς, δίχως να έχει αποφασιστικό αντίκτυπο για την ομάδα του στην επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας σέντερ έμεινε άποντος με 0/3 σουτ σε 28 λεπτά συμμετοχής, μένοντας στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Μπορεί να μην πήρε προσπάθειες στα χέρια του αλλά κατόρθωσε να μαζέψει 11 ριμπάουντ, δίνοντας “μάχες” κάτω από τα καλάθια με τους αντίπαλους ψηλούς. Ακόμη, μοίρασε 2 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και έκοψε 2 σουτ, υποπίπτοντας, όμως, και σε 8 (!) προσωπικά φάουλ.

Από την άλλη, ο Τζέιμς τα πήγε αρκετά καλά, με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 35 λεπτά συμμετοχής, τα περισσότερα από άπαντες τους παίκτες που πάτησαν παρκέ. Μπορεί τα ποσοστά ευστοχίας του να μην ήταν και τα ιδανικότερα (4/11 σουτ) ελέω κάποιων βεβιασμένων προσπαθειών που πήρε αλλά το συνολικό του impact ήταν πολύ θετικό, βοηθώντας τους “ήλιους” να φθάσουν στη νίκη.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό, με πληθώρα νεαρών αστεριών να κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους πάνω στο παρκέ. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μαρκίς Κρις με 19 πόντους, το νο.4 του φετινού Ντραφτ, Τζος Τζάκσον έφθασε τους 18 ενώ ο Ντέιβον Ριντ είχε 17. Στον αντίποδα, ο “πυραυλοκίνητος” γκαρντ, Ντι’Άαρον Φοξ εντυπωσίασε, με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κλεψίματα ενώ ο sharpshooter, Μπάντι Χιλντ είχε 16, αν και δεν κατάφερε να σκοράρει πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (0/6).

Δείτε αναλυτικά τα highights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…