Κεντρική Basket League Άρης “Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα που αξίζει στον κόσμο του Άρη”

“Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα που αξίζει στον κόσμο του Άρη”

Παναγιώτης Γιαννάκης κατά την παρουσίαση του από τον Άρη τόνισε ότι θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα που να αξίζει στον κόσμο του Άρη. Παράλληλα, σημείωσε ότι επιστρέφει σπίτι του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Αισθάνομαι ότι επιστρέφω στο σπίτι μου. Βέβαια, πρόεδρε, για να πω την αλήθεια το σημερινό σπίτι είναι πιο περιποιημένο από αυτό που άφησα. Αυτό είναι ένα θετικό κομμάτι, που εμένα με κάνει να γυρίσω και να έρθω εδώ για να συμπαρασταθώ σε μια καινούργια προσπάθεια που γίνεται.

Έχω έρθει για να χτίσουμε την ομάδα, με τον τρόπο που της αξίζει. Θεωρώ ότι ο Άρης δεν είναι φτιαγμένος για την θέση, αλλά για κάτι πολύ περισσότερο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Φυσικά, δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί η οικογένεια του προέδρου περνάει μια δύσκολη στιγμή.

Πρέπει να συμπαρασταθούμε. Είδα ένα καινούργιο σπίτι. Έχουν γίνει προσπάθειες, οι οποίες δίνουν προοπτική στην ομάδα. Βρέθηκα εδώ για να συμπαρασταθώ σε αυτή την προσπάθεια, που αξίζει τον κόπο να είμαστε όλοι μαζί.

Ξέρετε πολύ καλά ότι και όταν ήμουν παίκτης πάντα με ενδιέφερε πώς θα παίξουμε όλοι καλύτερα. Να κάνουμε και τον συμπαίκτη μας να παίξει καλύτερα. Αυτό είναι το σύνθημα που πρέπει να μπει στην νοοτροπία όποιου θέλει να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια.

Είναι μια μοναδική προσπάθεια. Πάντα έκανε μοναδικές προσπάθειες ο Άρης. Και στο πρωτάθλημα το 1979 και όταν δημιούργησε τη μεγάλη ομάδα. Και στη δική μας εποχή ήταν πολλοί άνθρωποι. Πρέπει να γίνει συσπείρωση για να αποδώσει αυτή η προσπάθεια. Θεωρώ ότι υπάρχει η προοπτική. Όταν και ο πρόεδρος ξεπεράσει τις δυσκολίες νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε θαύμα.

Ο Άρης είναι μια μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που μπορεί να κάνει με ξεχωριστό τρόπο το πώς θα γίνει μεγάλος. Βλέπετε κατά καιρούς ομάδες όταν δεν έχουν χρήματα δεν έχουν τρόπο λειτουργίας. Εδώ θέλουμε μια ομάδα με προοπτική υψηλού επιπέδου απόδοση σε όλους τους τομείς.

Θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα που αξίζει στον κόσμο του Άρη με επιμονή και υπομονή, για να ξεπεράσουμε τα όριά μας. Κάποιοι μπορεί να μην αισθάνονται καλά ή να μην έχουν τις καλύτερες δυνατές αναμνήσεις.

Σήμερα πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα. Πιστεύω ότι ο Άρης θα γίνει η ομάδα που θα παράγει στελέχη και αποτελέσματα και θα κάνει περήφανο τον κόσμο. Θα πρωταγωνιστεί σε κάθε ματς. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους. Χρειάζεται δουλειά και να είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας”.

Για την ενότητα του Άρη: “Δεν θεωρώ ότι θα είμαστε όλοι μαζί, αλλά θα το ήθελα. Είναι φυσιολογικό. Στην Ελλάδα ζούμε. Είτε το θέλουμε είτε όχι, η πρόοδος του Άρη θα μας κάνει όλους χαρούμενους. Ή τους περισσότερους… Αυτοί οι περισσότεροι βρίσκονται παντού σε όλο τον κόσμο. Θα έχουμε μια ομάδα που μάχεται και παλεύει. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που δεν θα σταματήσει να ονειρεύεται και να πιστεύει. Αυτό δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Μπορούν να μπουν τα θεμέλια. Προετοιμάζει το έδαφος μια ομάδα, που θέλει ιδιαίτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Αν το μέλλον δεν είναι γρήγορο, θα είναι σταθερό”.

Για τη νέα λειτουργία του Άρη και το αν είναι έτοιμος: “Είμαστε έτοιμοι. Δεν έχω πρόβλημα με τις δύσκολες αποφάσεις. Πιστεύω στις αποφάσεις των ανθρώπων που συνεργάζομαι. Ίσως θέλουν περισσότερη πίεση ή συζήτηση. Έχω δουλέψει με πολλά παιδιά, που έχουν δυνατότητες αλλά όχι τη συγκέντρωση, που χρειάζεται το επίπεδο που θέλουμε να φτάσουμε. Αυτό μπορεί να γίνει, αλλά όχι σε μια – δυο μέρες προπόνησης. Θέλει σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή. Πολλές φορές δεν χρειάζεται να κοιμάσαι πολύ το βράδυ. Όλα αυτά μας κάνουν καλύτερους”.

Για τα νούμερα των οικονομικών του Άρη: “Στον πρόεδρο ξέρετε τι είπα; Τα νούμερα είναι για τη διοίκηση, όχι για δημόσια. Υπάρχουν άνθρωποι που στοχεύουν. Ξέρετε πώς λειτουργεί αυτό. Πρέπει να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές και να φέρουμε τα πιο δυνατά στελέχη, που θα δουλέψουν σκληρά. Αν δεν μπορούν να μαρκάρουν, ας κάνουν φάουλ”.

Για τον Άρη της νέας σεζόν και αν η κατάσταση του θυμίζει άλλες καταστάσεις του παρελθόντος: “Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος για συγκρίσεις. Πρέπει να μιλάμε για το τώρα. Θέλουμε μια ομάδα που θα παίζει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και θα προσπαθεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Αυτός είναι ο στόχος. Αρκεί να μην εμπλέκεται με τον στόχο της προόδου των νέων στελεχών μας. Θέλουμε τα νέα παιδιά να προοδεύσουν. Ξέρουμε ότι είναι ταλαντούχα. Θα φέρουμε κι άλλα που θα φέρουν κάτι διαφορετικό στην ομάδα. Ψάχνουμε από την πρώτη μέρα, είμαστε σε αναζήτηση”.

Για το μεγάλο πλάνο του Άρη: “Θα το δούμε στην πράξη. Είπα και στην αρχή για τον χώρο… Αυτό το γήπεδο φιλοξένησε γίγαντες. Τότε ήταν ψιλοχάλια. Τώρα το γήπεδο αυτό μπορεί να φιλοξενήσει έναν άνθρωπο που σέβεσαι και εκτιμάς. Το ότι ο Άρης πριν 2-3 χρόνια ήταν στην άκρη του γκρεμού… Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείξουμε και να βοηθήσουμε. Θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε κάτι στον Άρη. Είμαι και εγώ εδώ. Το συμβόλαιο είναι για έναν χρόνο γιατί θέλουμε η εμπιστοσύνη να αποδειχθεί στην πράξη”.

Ήρθα και από την πρώτη μέρα που ασχολούμαι με την ομάδα θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να δείξω ότι ο Άρης έχει μεγάλη εσωτερική δύναμη. Ακόμα δεν βρήκε τον τρόπο να συνεργαστεί ο ένας με τον άλλον στις δύσκολες στιγμές. Θέλω να κάνω τα παιδιά να πιστέψουν ότι δεν χρειάζεται να είσαι ο Λεμπρόν για να παίξεις μπάσκετ. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά. Παίζουν μπάσκετ και έπαιξαν πολύ καλά. Όπως η Εθνική Ελλάδας. Κάτι που δεν πιστεύεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται να αγαπιόμαστε, αλλά να σεβόμαστε τον άλλον και να τον εμπιστευόμαστε. Αυτό θα μας κάνει ξεχωριστούν στην καινούργια εποχή”.

Για τον Ολυμπιακό που έχτισε εκείνος και αν αποτελεί πλάνο για τον νέο Άρη: “Πάντα πιστεύω στα νέα παιδιά. Θεωρώ ότι έχουμε παιδιά με δυνατότητες. Πιστεύω και σε παιδιά που βοηθούν με την εμπειρία τους για να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ νέων και παλιών. Θέλουμε παιδιά με χαρακτήρα. Αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό. Η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι δύσκολη. Την έχω ζήσει. Και η Αθήνα είναι δύσκολη, αλλά η Θεσσαλονίκη πιο δύσκολη. Εδώ υπάρχει παντού ένα μάτι Αρειανού. Αστεία το λέω… Θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να πετύχουν πολλά για να προχωρήσουμε στην πρόοδο της ομάδας”.

Για το ελληνικό στοιχείο του αγωνιστικού πλάνου και το μέλλον παικτών που έχουν συμβόλαιο, όπως ο Καββαδάς: “Θα μιλήσουμε μαζί του. Τον θέλω. Τον θέλουμε. Ο Βασίλης είναι και από τη Νίκαια. Δεν μπορώ να απαντήσω όμως σε αυτό το ερώτημα. Με ενδιαφέρουν οι Έλληνες παίκτες. Ταλαντούχα παιδιά με πάθος για την κορυφή, που ξοδέψουν τον εγωισμό σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά, θα βρούμε και παιδιά άλλης εθνικότητας, που έχουν όνειρα. Θα τους βοηθήσουμε, αρκεί να βοηθήσουν την ομάδα”.

Για τα δικαιώματα του Ντίνου Μήτογλου: “Θεωρώ ότι θα μείνει στην Αμερική. Θα κάνουμε επαφή μαζί του να δούμε αν ενδιαφέρεται. Είμαστε μια ομάδα που θα μπορούσε να ανοίξει τα φτερά του. Να βοηθήσει ο Άρης και εκείνον και εκείνος τον Άρη. Είναι κάτι που παρακολουθούμε και μας ενδιαφέρει. Κάθε νέο παιδί με προσόντα μας ενδιαφέρει”.

Για το πώς κοιμήθηκε το βράδυ μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Άρη: “Αγαπώ πολύ αυτή τη δουλειά. Πιστεύω πολύ στον Άρη, την ομάδα μας. Πιστεύω στους ανθρώπους που είναι εδώ. Θεωρώ ότι αγαπούν την ομάδα. Πολλές φορές αυτή η αγάπη εκφράζεται με λάθος τρόπο. Ο Άρης έχει δώσει πολλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όχι μόνο στο ελληνικό. Αξίζει τον κόσμο να δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί. Μπορούμε να βλέπουμε ψηλά, να ονειρευόμαστε. Δεν έχω ξεχάσει τίποτα. Πάντα μου περνούν από το μυαλό. Όπου κι αν ταξιδέψω υπάρχει κάποιος Αρειανός. Πολλές φορές ο Άρης είναι μια ομάδα που… αυτοκαταστρέφεται. Ήρθε η ώρα να παλέψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Νομίζω θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί”.

Για τις σκέψεις που υπάρχουν για επιστροφή του Γκάλη στο «Παλέ»: “Έχει πολλά να δώσει ο Νικ. Ήδη δίνει με την σκιά του σε όλο το μπάσκετ. Και εκείνος θα νιώθει καλύτερα να είναι ανάμεσα σε ανθρώπους του μπάσκετ και συγχρόνως να περνάει ωραία την οικογενειακή του ζωή. Μακάρι…”.

Για το μπασκετικό Champions League, την κόντρα Euroleague – FIBA και το αν ο Άρης θα δίνει παίκτες στην Εθνική: “Θα χαρούμε να δώσουμε παίκτες στην Εθνική. Είναι στόχος. Οι Εθνικές είναι προτεραιότητα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στην κουλτούρα του Ευρωπαίου το μπάσκετ δεν είναι πρώτο. Οι Εθνικές ομάδες κάνουν το μπάσκετ προτεραιότητα. Πρέπει να βρεθεί λύση. Από εκεί και πέρα το Champions League είναι ένας ευρωπαϊκός θεσμός, με ομάδες με ποιότητα. Θα είναι δύσκολο. Θα ετοιμαστούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ σε αυτόν τον θεσμό γιατί μας ενδιαφέρει”.

Για το γεμάτο «Αλεξάνδρειο» που είδε στους «Antetokounbros» και αν τον βοήθησε να πει το «ναι»: “Ό,τι και να πω για τον κόσμο του Άρη είναι λίγο. Ο Άρης είναι η πιο μπασκετική ομάδα της Ελλάδας και από τις πιο μπασκετικές στην Ευρώπη. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη, όσον αφορά τον κόσμο. Ο κόσμος από το παρελθόν γέμιζε το γήπεδο πάντα. Θέλω να πιστεύω ότι η φετινή χρονιά θα είναι η χρονιά των φιλάθλων του Άρη, αυτών που αγαπούν την ομάδα. Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής χρονιάς. Η ομάδα μπάσκετ εκπροσωπεί όλο τον Άρη. Πρέπει να το καταλάβουμε και να συσπειρωθούμε. Οι δυνατότητες είναι μεγάλες. Χρειάζεται συνεργασία, συσπείρωση και ποιοτική δουλειά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ομάδα έχει δυνατότητες. Νομίζω ότι από εμάς εξαρτάται”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Κλείνει Καντέρ ο Παναθηναϊκός

Έτοιμο φαίνεται να τον είχε τον αντικαταστάτη του Μπεν Μπέντιλ ο Παναθηναϊκός. Ο Γκανέζος …