Κεντρική NBA Θέαμα και clutch παρουσία από τον εξαιρετικό Τέιτουμ! (vid)
NBA

Θέαμα και clutch παρουσία από τον εξαιρετικό Τέιτουμ! (vid)

jayson tatum celtics

jayson tatum celtics

Ο Τζέισον Τέιτουμ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς, καθώς έδωσε το παρόν στον χθεσινό αγώνα του summer league εναντίον των Φιλαδέλφια 76ερς. Ο 19χρονος, ο οποίος επιλέχθηκε στο νο.3 του φετινού Ντραφτ επιδόθηκε σε ένα όμορφο duel με τον Μαρκέλ Φουλτζ, κερδίζοντας τη “μάχη” και σκοράροντας το νικητήριο καλάθι, λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος!

Συγκεκριμένα, ο Τέιτουμ είχε 21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα σε 33 λεπτά συμμετοχής, με 8/17 σουτ και 4/5 βολές! Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις των φόργουορντ, έχοντας μεγάλη ευελιξία στην άμυνα και χρησιμοποιώντας στο έπακρο τα αθλητικά του προσόντα. Η επιθετική του παρουσία ήταν πολύ καλή, δείχνοντας μια ιδιαίτερη έφεση σε φάσεις ένας-εναντίον-ενός. Το πρώτο του βήμα ήταν πολύ δυνατό και γρήγορο, κάτι που του έδινε την ευκαιρία να αποκτά πλεονέκτημα και να τελειώνει τις φάσεις με επιτυχία. Επίσης, έδειξε να έχει άνεση με την μπάλα στα χέρια, με το επίπεδο χειρισμού της μπάλας να είναι υψηλό, αν ληφθεί υπόψη το ύψος του (2.03) και το νεαρό της ηλικίας του.

Μπορεί να μην ήταν εύστοχος από μακριά (1/5 τρίποντα) και να υπέπεσε σε 5 φάουλ, δείγμα της απειρίας του αλλά ο Τέιτουμ έδειξε ότι κατέχει clutch ένστικτο, παίρνοντας την τελευταία επίθεση πάνω του και ευστοχώντας σε σουτ από μέση απόσταση, διαμορφώνοντας το τελικό 89-88! Ήταν ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής από έναν παίκτη που θα απασχολήσει έντονα τον κόσμο του NBA τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…