Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ “Ταλαιπωρηθήκαμε αλλά τα καταφέραμε”

“Ταλαιπωρηθήκαμε αλλά τα καταφέραμε”

Στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ μίλησε ένα από τα βασικά στελέχη της Εθνικής Εφήβων, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, υποστηρίζοντας πως μπορεί να ταλαιπωρήθηκαν λίγο στο φινάλε με αντίπαλο τη Φινλανδία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, αλλά κατάφεραν να πάρουν δίκαια το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, ο 18χρονος γκαρντ ανέφερε πως σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη του παιχνιδιού έπαιξε η ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών, τόσο του ίδιου, όσο και του Δημήτρη Μωραΐτης: “Ξέραμε πως έπρεπε να βάλουμε τις βολές κι έτσι έγινε. Πήγαμε συγκεντρωμένοι στη γραμμή και ευστοχήσαμε στις τέσσερις τελευταίες με τον Μήτσο“.

Όσον αφορά τη διακύμανση του αγώνα, ο Καλαϊτζάκης δήλωσε: “Μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και τις λύσεις μας τις έδινε η σκληρή άμυνα. Το αποτέλεσμα ήταν να φθάσουμε σε αυτό το +16 του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο η Φινλανδία έπρεπε να βρει τρόπο να απαντήσει. Το πρώτο που έκανε ήταν να δυναμώσει και αυτή την άμυνά της. Έπειτα δικά τους σουτ που δεν μπήκαν στο πρώτο μισό, μπήκαν στο δεύτερο. Κάπου εκεί ήρθε και το δικό μας λάθος, καθώς χάσαμε τη συγκέντρωση που είχαμε ως εκείνη τη στιγμή, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε”.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν υπήρχε διαφορά μεταξύ της Σλοβενίας και της Φινλανδίας, της ομάδας δηλαδή που αντιμετώπισαν στην πρεμιέρα: “Ναι, ναι… Η Φινλανδία είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα και πολύ πιο σκληρή από τη Σλοβενία. Είχαμε “διαβάσει” όμως το παιχνίδι και μπορέσαμε να φθάσουμε σε αυτή την πολύ σημαντική νίκη, έστω και δύσκολα. Περιμέναμε ένα δυνατό, όσο και ωραίο παιχνίδι, όπως και τελικά έγινε”.

Τέλος, η κουβέντα κατέληξε στην επόμενη αντίπαλό μας, τη Λιθουανία (01/08, 21:15): “Είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Σκληρή ομάδα. Τους αρέσει να τρέχουν, να πιέζουν, έχουν καλούς σουτέρ. Δεν στεκόμαστε στα προηγούμενα αποτελέσματα. Σήμερα θα μας πουν περισσότερα οι προπονητές μας και πιστεύω πως θα εμφανιστούμε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα και να δούμε τι θα γίνει από εκεί και πέρα με τα χιαστί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Φυντάνης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας – Θα συμμετάσχω στο Δ.Σ. της ΕΟΚ

Ο Παναγιώτης Φασούλας, δηλώνει ευθέως, ότι θα συμμετάσχει κανονικά στο νέο Διοικητικό Συμβ…