Κεντρική NBA Συμφώνησε με το Μαϊάμι ο Ολίνικ
NBA

Συμφώνησε με το Μαϊάμι ο Ολίνικ

kelly olynyk celtics 1

kelly olynyk celtics 1

Οι Μαϊάμι Χιτ επιχείρησαν να κάνουν τη μεγάλη κίνηση, αποκτώντας τον Γκόρντον Χέιγουορντ αλλά οι Μπόστον Σέλτικς αποτελούσαν έναν πολύ πιο ελκυστικό προορισμό, με αποτέλεσμα ο πρώην σταρ της Γιούτα να καταλήξει εκεί. Το Μαϊάμι, όμως, έπρεπε να δεσμεύσει κάπου ένα κομμάτι του σάλαρι καπ, το οποίο ήταν ελεύθερο και έτσι κατέληξε στη συμφωνία με τον Κέλι Ολίνικ!

Ο Καναδός σέντερ είχε μείνει ελεύθερος από τους Σέλτικς, οι οποίοι άδειασαν χώρο στο σάλαρι καπ προκειμένου να υποδεχθούν ομαλά το συμβόλαιο του Χέιγουορντ. Ως αποτέλεσμα, ο Ολίνικ ήταν περιζήτητος στην ελεύθερη αγορά, με τους Χιτ να τον “αρπάζουν” ανέλπιστα, προσφέροντάς του συμβόλαιο 50 εκατομμυρίων δολαρίων για 4 χρόνια, ποσό που έχει θεωρηθεί πολύ ακριβό στους “κύκλους” του NBA.

Ο Ολίνικ αγωνίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στη θέση του σέντερ πέρσι, όντας πολύ χρήσιμος χάρη στην εκτελεστική του δεινότητα (1 εύστοχο τρίποντο ανά αγώνα σε ποσοστό 35.4%) και τον physical τρόπο παιχνιδιού του. Το 7ο παιχνίδι των ημιτελικών της Ανατολής εναντίον των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς είναι το απόλυτο highlight της καριέρας του, καθώς σημείωσε 26 πόντους, 14 εκ των οποίων στην 4η περίοδο! Η παρουσία του θα δώσει βάθος στη φροντ-λάιν της ομάδας ενώ θα μπορεί να κατεβαίνει περιστασιακά και στη θέση του πάουερ-φόργουορντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…