Κεντρική NBA Στους Χοκς ο Ντέντμον, αγωνία με Μιλουτίνοφ

Στους Χοκς ο Ντέντμον, αγωνία με Μιλουτίνοφ

milutinov

milutinov

Στους Ατλάντα Χοκς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ντουέιν Ντέντμον, με τον 27χρονο σέντερ να απορρίπτει την οψιόν του συμβολαίου του με τα “σπιρούνια” και να μένει ελεύθερος, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με τα “γεράκια”. Η νέα αυτή συμφωνία προβλέπει απολαβές ύψους 14 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Ντέντμον τα επόμενα 2 χρόνια, με τη 2η σεζόν να περιλαμβάνει player option, όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του.

Οι Χοκς βρίσκονται σε φάση πλήρους ανοικοδόμησης, μπαίνοντας σε μια εντελώς νέα εποχή μετά τις αποχωρήσεις των Πολ Μίλσαπ και Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο Ντέντμον θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει τα στατιστικά του και να ανεβάσει τις μετοχές του, όντας ένας δυνατός και αθλητικός σέντερ με εξειδίκευση σε άμυνα και ριμπάουντ. Οφείλει να σημειωθεί ότι ήταν ένας εκ των κρυφών άσων του Γκρεγκ Πόποβιτς, του οποίου η ομάδα διέθετε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, με τις πεντάδες που συμπεριλαμβανόταν ο Ντέντμον να είναι τρομερά αποδοτικές.

Η κίνηση αυτή, όμως, περιλαμβάνει και “ερυθρόλευκο” ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, οι Σπερς έχουν στο “χέρι” τους τον Νίκολα Μιλουτίνοφ μέχρι τις 15 Ιουλίου, όπου και λήγει το NBA-out του τρέχοντος συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό. Αν τα “σπιρούνια”, τα οποία κατέχουν τα δικαιώματά του διότι τον είχαν διαλέξει στο Ντραφτ του 2015, δεν επιθυμούν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους έως τότε, ο Σέρβος θα παραμείνει κάτοικος Πειραιά. Τα νέα δεδομένα, όμως, δημιουργούν επιπλέον αγωνία στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και το τεχνικό επιτελείο του.

Την προκειμένη στιγμή, οι Σπερς διαθέτουν 11 εγγυημένα συμβόλαια αλλά κανείς από αυτούς τους παίκτες δεν μπορεί να υπηρετήσει εξ ολοκλήρου τη θέση “5”! Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν εκεί είναι ο Γιοφρί Λοβέρν, ο οποίος αρέσκεται περισσότερο στο παιχνίδι μακριά από το καλάθι αλλά και ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ, αν και στην άμυνα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Εκκρεμεί, φυσικά, η περίπτωση του Πάου Γκασόλ, με τις πιθανότητες ανανέωσης του συμβολαίου του να ξεπερνούν τις αντίστοιχες της αποχώρησης. Ακόμα και έτσι, όμως, οι Σπερς θα χρειαστούν ενίσχυση στη φροντ-λάιν και μένει να φανεί αν θα βασιστούν στον Μιλουτίνοφ.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες των Σπερς, ο Μάνου Τζινόμπιλι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, κάτι που φάνταζε βέβαιο πριν από λίγο καιρό ενώ ο Τζόναθον Σίμονς είναι περιζήτητος στην ελεύθερη αγορά λόγω των αθλητικών του προσόντων. Το Σαν Αντόνιο, πάντως, παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός για free-agents, οπότε θα αποδειχθεί αν θα ρίξουν τα “δίχτυα” τους στην ελεύθερη αγορά ή αν θα παίξουν με σιγουριά, “τραβώντας” τον Μιλουτίνοφ από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μια ομάδα NBA μπορεί να έχει maximum 15 εγγυημένα συμβόλαια στο ρόστερ, με 4 θέσεις να βρίσκονται στον “αέρα” για τους φιναλίστ της Δύσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…