Κεντρική NBA Στο Κλίβελαντ ο Χοσέ Καλντερόν
NBA

Στο Κλίβελαντ ο Χοσέ Καλντερόν

jose calderon

jose calderon

Ο Χοσέ Καλντερόν θα είναι ο αναπληρωματικός πλέι-μέικερ των Κλίβελαντ Καβαλίερς ενόψει της νέας σεζόν, με τον Ισπανό άσο να υπογράφει μονοετές συμβόλαιο ύψους 2.3 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως μετέδωσε ο Μπράιαν Γουίντχορστ του ESPN. Ο Καλντερόν θα λάβει το λεγόμενο “veterans minimum”, πλησιάζοντας πλέον τα 36 χρόνια ζωής και όλα δείχνουν ότι θα αντικαταστήσει τον Ντέρον Γουίλιαμς, ο οποίος θα αποχωρήσει στην ελεύθερη αγορά.

Την περασμένη σεζόν, ο Καλντερόν είχε 3.4 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ ανά αγώνα σε 41 ματς, φορώντας τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς και των Ατλάντα Χοκς. Το όνομά του, όμως, ακούστηκε περισσότερο όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και αποδεσμεύθηκε μετά από… 2 ώρες, λαμβάνοντας το ποσό των 415.000 δολαρίων για τη θητεία του αυτή!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Καλντερόν δεν έχει τη “σπιρτάδα” και τις αντοχές του παρελθόντος αλλά μπορεί ακόμη να προσφέρει με συνέπεια στο κομμάτι της δημιουργίας, έχοντας καλό “court-visionκαι υψηλή αντίληψη των γεγονότων. Ακόμη, παραμένει ένας αξιόλογος σουτέρ, αν και τα στατιστικά του υπέστησαν “βουτιά” την περασμένη σεζόν (μόλις 31.3% στα τρίποντα, 40.9% κατά μήκος της καριέρας του).

Μετά την απόκτηση του Καλντερόν, οι Καβς επικεντρώνονται στην προσπάθεια να ανταλλάξουν τον Ιμάν Σάμπερτ, ώστε να αδειάσουν χώρο στο σάλαρι καπ αλλά και να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Κάιλ Κόρβερ, σύμφωνα πάντα με το ESPN.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…