Κεντρική Ασίστ Shadow Στηρίζει Εθνικές Ομάδες το Ευρωκοινοβούλιο

Στηρίζει Εθνικές Ομάδες το Ευρωκοινοβούλιο

eurokoinovoulio

eurokoinovoulio

Υπέρ των Εθνικών Ομάδων τάχθηκε το Ευρωκοινοβούλιο. Η απόφαση της Ευρωλίγκας να προγραμματίσει αγώνες της κανονικής περιόδου πάνω στην διακοπή που έχει ορίσει η FIBA, ώστε να διεξαχθούν παιχνίδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, προκάλεσε την αντίδραση του Ευρωκοινοβουλίου.

Αναλυτικά η δήλωση από τα μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού:

Για μας, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διασφαλίσουμε το θεμελιώδες δικαίωμα των παικτών να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες τους. Δεν επιθυμούμε να παρέμβουμε στη διαμάχη μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας. Αντιθέτως, ευχόμαστε να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ όλων των πλευρών, έτσι ώστε στο τέλος το ευρωπαϊκό μπάσκετ να βγει δυνατότερο και πιο ενωμένο. Οι παίκτες και η συμμετοχή τους στις εθνικές ομάδες δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης από καμία πλευρά”.

Οι δύο πρόεδροι της Επιτροπής, ο Ισπανός Σαντιάγο Φίσας Αϊτσελά και ο Βέλγος Μαρκ Ταραμπέλα, συνόψισαν τα συμπεράσματά τους ως εξής: “Η διαμάχη μεταξύ διαφορετικών οργανισμών δεν πρέπει να επηρεάσει, υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις, το δικαίωμα των παικτών να συμμετέχουν στις διοργανώσεις με τις εθνικές ομάδες τους. Προσβλέπουμε στο ότι η Κομισιόν θα αποτρέψει αυτή η κατάσταση να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις για τις αθλητικές διοργανώσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…