Κεντρική NBA Πρωταθλητές οι ταλαντούχοι Λέικερς! (vids+pics)
NBA

Πρωταθλητές οι ταλαντούχοι Λέικερς! (vids+pics)

lakers champions summer league

lakers champions summer league

Οι Λος Άντζελες Λέικερς είναι οι μεγάλοι νικητές του φετινού summer league στο Λας Βέγκας, επικρατώντας με 110-98 στον τελικό των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Παρά την απουσία του Λόνζο Μπολ, ο οποίος ταλαιπωρούνταν από έναν μικροτραυματισμό στη γάμπα, τα νέα ταλέντα των “λιμνανθρώπων” ανταποκρίθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με τον Κάιλ Κούζμα να στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω του!

https://twitter.com/NBASummerLeague/status/887159586079162370

Συγκεκριμένα, ο Κούζμα ανακηρύχθηκε MVP του τελικού, έχοντας 30 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 35 λεπτά συμμετοχής, κάνοντας τον κόσμο να απορεί γιατί επιλέχθηκε τόσο χαμηλά στο Ντραφτ! Ο 22χρονος φόργουορντ ήταν “καυτός” από το ξεκίνημα και πέτυχε συνολικά 6/10 τρίποντα, τα περισσότερα σε spot-up συνθήκες ενώ έδειξε και την ικανότητά του να τελειώνει φάσεις κοντά στο καλάθι, με την τεχνική του κατάρτιση να βρίσκεται σε αρκετά καλά επίπεδα.

Ο Βάντερ Μπλου ολοκλήρωσε το τουρνουά όντας και πάλι εξαιρετικός, σκοράροντας 20 πόντους, μαζεύοντας 5 ριμπάουντ και μοιράζοντας 6 ασίστ, αγωνιζόμενος με περίσσιο θάρρος και μπαίνοντας με τρομερή ορμή προς το καλάθι. Ο Ματ Τόμας “έσκισε” τα διχτάκια με 23 πόντους και 5/5 τρίποντα ενώ ο Άλεξ Καρούσο μπήκε στα (πολλά) παπούτσια του Μπολ και υπηρέτησε άριστα τον ρόλο του all-around πλέι-μέικερ, έχοντας 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Στον αντίποδα, ο Κάλεμπ Σουάνιγκαν ήταν το απόλυτο επίκεντρο των Μπλέιζερς, έχοντας 25 πόντους, 12 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα ενώ ο Τζέικ Λέιμαν σκόραρε 21 με 5/8 τρίποντα.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ανταγωνιστικό στις 3 πρώτες περιόδους, καθώς υπήρξαν συνολικά 12 ισοπαλίες και 15 αλλαγές προβαδίσματος αλλά οι Λέικερς κατάφεραν να αποκτήσουν απόσταση στην 4η περίοδο χάρη στην παροιμιώδη ευστοχία τους από μακριά (14/24 τρίποντα). Παρά το γεγονός ότι υπέπεσαν σε 19 λάθη κατάφεραν να περιορίσουν τους Μπλέιζερς σε ποσοστό 43.7% εντός πεδιάς και να κερδίσουν τη “μάχη” των ριμπάουντ, κατακτώντας το τρόπαιο προς τέρψιν του κοινού στο Λας Βέγκας, το οποίο αποτελούνταν σχεδόν αποκλειστικά από δικούς τους οπαδούς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…