Κεντρική NBA Ποιοτική κίνηση για τους Νετς
NBA

Ποιοτική κίνηση για τους Νετς

allen crabbe blazers

allen crabbe blazers

Οι Μπρούκλιν Νετς δεν διαθέτουν μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ τους, καθώς βρίσκονται σε φάση ανοικοδόμησης μετά τις απανωτές αποτυχημένες κινήσεις των πρόσφατων ετών αλλά δείχνουν πλέον να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Κένι Άτκινσον απέκτησε μέσω ανταλλαγής τον Άλεν Κραμπ, παραχωρώντας τον Άντριου Νίκολσον, όπως μετέδωσε ο Άντριαν Γουοζναρόφσκι.

Οι Νετς είχαν προσφέρει 4ετές συμβόλαιο ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων στον Κραμπ το περσινό καλοκαίρι αλλά οι Μπλέιζερς είχαν ισοφαρίσει την προσφορά, καθώς ο παίκτης ήταν restricted free-agent, με αποτέλεσμα να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους. Πλέον, όμως, με τον όγκο των συμβολαίων να έχει υπερφορτώσει το Πόρτλαντ (2ο μεγαλύτερο payroll στο NBA πίσω μόνο από το αντίστοιχο των Καβαλίερς), το συμβόλαιο του Κραμπ κρίθηκε περιττό. Ενδέχεται, ακόμη, η κίνηση αυτή να αποτελεί σημάδι ότι οι Μπλέιζερς θα “χτυπήσουν” τον Καρμέλο Άντονι, ώστε να πετύχουν το “κόλπο-γκρόσο” με την απόκτησή του.

Όσον αφορά τον Κραμπ, την περασμένη σεζόν είχε 10.7 πόντους και 2.9 ριμπάουντ ανά αγώνα, εκτελώντας με το εξαιρετικό 44.4% στα σουτ 3 πόντων. Πρόκειται για έναν κλασικό σουτέρ, ειδικά σε συνθήκες catch-n-shoot, ο οποίος θα δώσει πολλές λύσεις στη motion επίθεση της ομάδας του Κένι Άτκινσον ενώ αναμένεται να μένει στο παρκέ για εκτεταμένα χρονικά διαστήματα.

Από την άλλη, οι Μπλέιζερς αποδέσμευσαν άμεσα τον Νίκολσον και έκαναν stretch το συμβόλαιό του, ύψους 13.5 εκατομμυρίων δολαρίων για 2 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι θα υποχρεωθούν να πληρώνουν το συμβόλαιό του σε ετήσιες ισόποσες δόσεις των 2.8 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ του ESPN, Μπόμπι Μαρκς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…