Κεντρική NBA Περιζήτητος στην ελεύθερη αγορά ο Ολίνικ
NBA

Περιζήτητος στην ελεύθερη αγορά ο Ολίνικ

kelly olynyk celtics

kelly olynyk celtics

Οι Μπόστον Σέλτικς υποχρεώθηκαν να αφήσουν στην άκρη το συμβόλαιο του Κέλι Ολίνικ, επιτρέποντάς του να γίνει unrestricted free-agent. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο Καναδός σέντερ έχει την ευχέρεια να συμφωνήσει με όποια ομάδα επιθυμεί, με τους Σέλτικς να προχωρούν σε αυτή την κίνηση καθώς οφείλουν να αδειάσουν χώρο στο σάλαρι καπ, προκειμένου να υποδεχθούν το συμβόλαιο του Γκόρντον Χέιγουορντ. Κάπως έτσι, το όνομα του Ολίνικ έχει συγκεντρώσει πληθώρα ενδιαφέροντος στην ελεύθερη αγορά, με τουλάχιστον 4 ομάδες να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Συγκεκριμένα, οι Μπρούκλιν Νετς, οι Σακραμέντο Κινγκς, οι Γιούτα Τζαζ και οι Ιντιάνα Πέισερς βρίσκονται στο “κόλπο” για την απόκτησή του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σαμ Έιμικ. Οι Πέισερς, μάλιστα, προσπαθούν ήδη να κάνουν χώρο στο σάλαρι καπ, ώστε να τον αποκτήσουν δίχως να ξεπεράσουν το όριο!

Ο Ολίνικ τα πήγε πολύ καλά την περασμένη χρονιά, ανεβάζοντας τις μετοχές του. Πιο αναλυτικά, είχε 9 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά αγώνα, υπηρετώντας κυρίως τη θέση του σέντερ. Η εκτελεστική του δεινότητα (35.4% από το τρίποντο) και η σκληράδα αποτελούν τα κυριότερα πλεονεκτήματά του και τον καθιστούν ταιριαστό σε πληθώρα ομάδων, έχοντας την ικανότητα να τα πάει περίφημα σε ρόλο 2ου σέντερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…