Κεντρική NBA Παρέμεινε στη “βάση” του ο Ιγκουοντάλα!
NBA

Παρέμεινε στη “βάση” του ο Ιγκουοντάλα!

andre iguodala

andre iguodala

Η υπόθεσή του ήταν το μεγαλύτερο “στοίχημα” των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ενόψει της free-agency. Ο κίνδυνος να “σπάσει” ο κορμός των πρωταθλητών ήταν ορατός. Τουλάχιστον 7 ομάδες πίεσαν για την απόκτησή του. Τα σημάδια δεν ήταν θετικά, με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο παίκτης δεν συναντήθηκε καν με τους ιθύνοντες της ομάδας μέσα στον Ιούνιο. Παρ’όλα αυτά, ο Άντρε Ιγκουοντάλα δεν πρόκειται να πάει πουθενά, ανανεώνοντας τη συνεργασία του με τους “dubs”!

Ο “Iggyέβαλε την υπογραφή του σε 3ετές συμβόλαιο ύψους 48 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ είχε ήδη πει “όχι” σε 2 προτάσεις. Η πρώτη προέβλεπε απολαβές 12 με 14 εκατομμυρίων για τις δύο πρώτες σεζόν ενώ η δεύτερη θα τον έκανε πλουσιότερο κατά 45 εκατομμύρια τα επόμενα 3 χρόνια. Οι δύο πλευρές, τελικά, τα βρήκαν με την… τρίτη, με τον προπονητή, Στιβ Κερ και τον τζένεραλ μάνατζερ, Μπομπ Μάιερς να παρευρίσκονται στη συνάντηση.

Την πρώτη μέρα της free-agency (χθες δηλαδή), ο Ιγκουοντάλα συναντήθηκε με εκπροσώπους των Σπερς, των Κινγκς, των Ρόκετς και των Λέικερς αλλά ουδείς κατάφερε να τον απομακρύνει από την ομάδα του Όκλαντ. Ο ίδιος ο παίκτης, μάλιστα, φρόντισε να επιβεβαιώσει την είδηση μέσω μηνύματός του στο Twitter πριν από λίγες ώρες.

Με την κίνηση αυτή, οι Γουόριορς “έδεσαν” για τα καλά τον βασικό κορμό τους, με τους Κάρι, Ιγκουοντάλα, Λίβινγκστον και Ντέιβιντ Γουεστ να ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους ενώ το ίδιο πρόκειται να γίνει και με τον Κέβιν Ντουράντ. Με δεδομένο ότι ο “KD” θα λάβει συμβόλαιο με απολαβές που θα φθάσουν τα 31.8 εκατομμύρια δολάρια ενόψει της επόμενης σεζόν, η συνολική αξία των συμβολαίων τους φθάνει ήδη τα 130 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το ESPN. Είναι δεδομένο ότι το υπόλοιπο του ρόστερ θα καλυφθεί με minimum συμβόλαια, οπότε το νούμερο θα αυξηθεί στα 137.5 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει ότι οι Γουόριορς θα πληρώσουν φόρο πολυτελείας περίπου 40 εκατομμυρίων!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…