Κεντρική NBA Παραμένει κάτοικος Οκλαχόμα ο Ρόμπερσον
NBA

Παραμένει κάτοικος Οκλαχόμα ο Ρόμπερσον

andre roberson

andre roberson

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ συνεχίζουν να χτίζουν με μαεστρία το ρόστερ της ερχόμενης σεζόν και μετά την blockbuster ανταλλαγή του Πολ Τζορτζ αλλά και τη μεταγραφή του Πάτρικ Πάτερσον είχε έρθει η ώρα και για μια σημαντική ανανέωση. Ο Άντρε Ρόμπερσον θα παραμείνει μέλος της ομάδας, με τον 25χρονο γκαρντ-φόργουορντ να έρχεται σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο.

Συγκεκριμένα, ο Ρόμπερσον θα βάλει την υπογραφή του σε 3ετές συμβόλαιο ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, δείχνοντας την προτίμησή του σε σχέση με ένα συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών, όπως αναφέρουν πηγές του ESPN. Ο παίκτης ήταν restricted free-agent, κάτι που σημαίνει ότι οι Θάντερ θα μπορούσαν να τον διατηρήσουν στην ομάδα σε περίπτωση που ισοφάριζαν οποιαδήποτε προσφορά άλλης ομάδας.

Ο Ρόμπερσον είναι ένας σπεσιαλίστας της άμυνας, με την ταμπέλα του “defensive stopperνα τον ακολουθεί. Ψηφίστηκε στη 2η κορυφαία αμυντική πεντάδα του πρωταθλήματος πέρσι, καθώς έχει την ικανότητα να “κλειδώσει” τον αντίπαλο στην περιφέρεια και να παρεμβαίνει παντού, χάρη στα τεράστια άκρα και την αθλητικότητά του. Την ερχόμενη σεζόν θα έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται πολύ παραπάνω στη φυσική του θέση, αυτή του σούτινγκ γκαρντ, με δεδομένο ότι ο Πολ Τζορτζ θα μονοπωλεί τη θέση “3”.

Τα προβλήματά του στην επίθεση βγάζουν μάτι, με την κάκιστη μηχανική του στο σουτ να τον οδηγεί σε άσχημα ποσοστά από τη γραμμή του τριπόντου (24.5% πέρσι) αλλά και από τη γραμμή των βολών (μόλις 42.3%, το χειρότερο στην ιστορία από περιφερειακό παίκτη). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι αντίπαλοι τον αγνοούν παντελώς, αφήνοντάς τον πλήρως ελεύθερο στη γωνία ενώ επιχειρούν συχνά να τον στείλουν επίτηδες στις βολές. Ακόμα και έτσι, όμως, ο Ρόμπερσον διαθέτει ορισμένα σπάνια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, τα οποία τον καθιστούν ιδιαίτερα χρήσιμο στο σύγχρονο NBA.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…