Κεντρική Διεθνή Οριστικά στην Κίνα ο Μπουρούσης!

Οριστικά στην Κίνα ο Μπουρούσης!

giannis bourousis panathinaikos olympiakos 1

giannis bourousis panathinaikos olympiakos 1

Ο Γιάννης Μπουρούσης πήρε την οριστική απόφαση να αλλάξει πλήρως παραστάσεις στην καριέρα του, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την κινεζική, Ζειάνγκ Λάιονς. Ο Έλληνας σέντερ αποδεσμεύθηκε από τον Παναθηναϊκό την περασμένη Τρίτη, με την υπερφόρτωση από σέντερ στο ρόστερ των “πρασινών” να μαρτυρά ότι ο 33χρονος θα αποτελέσει παρελθόν. Ο Μπουρούσης είχε φθάσει και πέρσι κοντά στο να “μεταναστεύσει” στην Κίνα αλλά φέτος αποφάσισε να κάνει το βήμα αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπουρούσης δεν συμφώνησε με τους Γκουαντόνγκ Σάουθερν Τάιγκερς, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις μαζί του.

Την περασμένη σεζόν, η νέα ομάδα του Έλληνα σέντερ τερμάτισε στην 4η θέση της κανονικής περιόδου στο κινεζικό πρωτάθλημα (CBA) αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ με συνολικό σκορ 3-1.

Ο Μπουρούσης θα δώσει ξεχωριστή ποιότητα στο ρόστερ των Λάιονς αλλά δεν είναι ο πρώτος παίκτης διεθνούς εμβέλειας που θα φορέσει τη φανέλα της. Συγκεκριμένα, από την ομάδα έχουν περάσει παίκτες όπως ο Ρέιφερ Όλστον, ο Γουίλσον Τσάντλερ, ο Αλ Θόρντον, ο Γιοάν Πετρό και ο Τζέρεμι Πάργκο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η κανονική περίοδος στο κινεζικό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο, οπότε ο Μπουρούσης ίσως θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε ευρωπαϊκό έδαφος εντός της επόμενης χρονιάς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…