Κεντρική Γυναίκες “Oι απαιτήσεις είναι πλέον μεγάλες από την ομάδα”.

“Oι απαιτήσεις είναι πλέον μεγάλες από την ομάδα”.

spiridopoulou ethniki

spiridopoulou ethniki

Για την πορεία της Εθνικής Ελλάδος στο Eurobasket η Άννα Σπυριδιπόλου, μιλώντας στο “athlenda”. Παράλληλα, η νέα αθλήτρια του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση στην καριέρα της.

 

“Το τραγούδι …”τιρινίνι” (κατά το Final Countdown των Europe) συντρόφευε από ένα σημείο και μετά την προσπάθεια της Εθνικής στην Πράγα. Πώς όμως προέκυψε; Η Άννα Σπυριδοπούλου αποκάλυψε: “Σε μια προπόνηση το τραγουδούσε η Εβίνα (σ.σ. Μάλτση). Ρώτησε την Καλτσίδου αν ξέρει το σχετικό ανέκδοτο κι εκείνη απάντησε ότι δεν το γνώριζε. Έτσι έμεινε και μας συντρόφευε στα τελευταία παιχνίδια. Ήταν κι αυτό απόρροια του καλού κλίματος που υπήρχε στην ομάδα”.

Για το βασικό στοιχείο της επιτυχίας η Ελληνίδα αθλήτρια μίλησε: “Είναι κλισέ αυτό που θα πω αλλά το εξαιρετικό κλίμα ήταν το πιο βασικό στοιχείο. Επίσης το γεγονός ότι η κάθε παίκτρια ήξερε τον ρόλο της. Αυτό βγήκε και στο γήπεδο. Ξέραμε τι μπορεί να προσφέρει η καθεμία είτε έπαιζε ένα λεπτό είτε 40. Την ευθύνη γι’ αυτό είχε και το προπονητικό τιμ που έκανε σπουδαία δουλειά. Ήταν συνεχώς δίπλα μας, άκουγαν τις παρατηρήσεις που κάναμε και έλυναν κάθε πρόβλημα που προέκυπτε. Έβγαζαν μια σιγουριά κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία μας”.

Για τη νίκη που χάρισε ποιο πολύ η “γαλανόλευκη” δήλωσε: “Επί της Τουρκίας. Ήμασταν όλες πανευτυχείς και το δείξαμε και με τον τρόπο που την πανηγυρίσαμε. Ήταν μια νίκη που μας έστειλε στην τετράδα. Ήταν η κορυφαία νίκη και μια μοναδική στιγμή για όλες μας”.

Στα 39 της η Εβίνα Μάλτση συνεχίζει να αγωνίζεται και να προσφέρει στην Εθνική, αποτελώντας ένα πρότυπο αφοσίωσης για όλους και για όλες. “Είναι αξιοζήλευτη και αποτελεί πρότυπο για όλες μας. Αγωνίζεται τόσα χρόνια στο πιο υψηλό επίπεδο κι εξακολουθεί να παίζει εξαιρετικά σε αυτή την ηλικία. Δεν μπορείς παρά να τη σέβεσαι. Μακάρι να φτάσουμε στην ηλικία της και να έχουμε τον ίδιο ζήλο με αυτήν και την ίδια συνέπεια και προσφορά στην Εθνική ομάδα”.

Με την είσοδο στην τετράδα τα κορίτσια της Εθνικής εξασφάλισαν και τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου καλοκαιριού που θα γίνει στην Ισπανία. “Είμαστε πολύ χαρούμενες για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η πρόκριση στο Παγκόσμιο ήταν κάτι που θέλαμε. Θα προετοιμαστούμε γι’ αυτό όταν θα έρθει η στιγμή αλλά και για τα παιχνίδια των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2019. Θα πάμε βήμα-βήμα. Θέλουμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία, οι απαιτήσεις είναι πλέον μεγάλες από την ομάδα”.

Η εκπληκτική πορεία της Εθνικής θα μπορούσε να είναι η αφορμή για να βρεθεί περισσότερος κόσμος τις Κυριακές στα γήπεδα που διεξάγονται οι αγώνες του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών. Είναι κάτι που το επιθυμούν και οι παίκτριες, σύμφωνα με την Άννα Σπυριδοπούλου. “Θέλω να το ελπίζω. Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας ειδικά φέτος που οι περισσότερες παίκτριες θα αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στο Γιούροκαπ. Θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις αντιπαλότητες και να υποστηρίξουμε την ομάδα που θα προσπαθήσει να πετύχει κάτι καλό για το ελληνικό μπάσκετ στην Ευρώπη. Τα περισσότερα παιχνίδια γίνονται μεταξύ συγγενών και φίλων αλλά ευελπιστούμε ότι από του χρόνου η προσέλευση του κόσμου θα είναι μεγαλύτερη”.

Στους “ερυθρόλευκους” θα συναντήσει αρκετές από τις συμπαίκτριες της στην Εθνική και αισιοδοξεί για μια πετυχημένη σεζόν. “Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος με επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ, η οποία έχει στις τάξεις της πολλές διεθνείς με την Εθνική ομάδα των γυναικών. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα κίνητρο κι έναν λόγο να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο για να δει ορισμένες από τις παίκτριες που κατέκτησαν την τέταρτη θέση στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας. Είμαι αισιόδοξη για την επόμενη χρονιά και είναι μεγάλη τιμή που είμαι μέλος της ομάδας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Λιόλιος: «Βρε Λορέντζο τι λες τώρα…»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι έτοιμος για reality! Ήταν 22 χρόνια πριν, στο… μακρινό 2002, όταν…