Κεντρική Διεθνή Ο Ιτούδης αποθέωσε τον Τεόντοσιτς

Ο Ιτούδης αποθέωσε τον Τεόντοσιτς

itoudis cska enisey

itoudis cska enisey

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον “Επικοινωνία FM” για τη φυγή σπουδαίων παικτών από την Ευρώπη, την Εθνική Ομάδα, την ΤΣΣΚΑ της επόμενης χρονιάς και τη μεταγραφή του Σέρχιο Ροντρίγκεθ καθώς και για τη μετάβαση του Μίλος Τεόντοσιτς στο NBA για τον οποίο, μάλιστα, είχε μόνο καλά λόγια να πει.

Ειδικότερα, ο Έλληνας προπονητής δήλωσε: “Ο αντίκτυπος είναι ότι φεύγουν πολλοί αθλητές και στην Κίνα και στην Αμερική, γιατί βρίσκουν πολύ καλύτερες οικονομικές παροχές, αλλά και γιατί το επίπεδο έχει αυξηθεί σημαντικά και στους δύο αυτούς προορισμούς. Η αγορά έχει στερέψει και το ψάξιμο θα πρέπει να είναι πολύ πιο ενδελεχές και πολύ πιο καταρτισμένο”.

Όσον αφορά την ΤΣΣΚΑ και τη μεταγραφή του Ροντρίγκεθ είπε: “Προφανώς όσο περνάει ο χρόνος και όσο ζεις, μαθαίνεις σε όλα τα επαγγέλματα, σε όλα τα περιβάλλοντα, στα οποία μπορεί να εργάζεσαι και προσπαθείς να προσαρμοστείς σε ό,τι μπορείς καλύτερα. Προσπαθούμε να έχουμε έναν υγιή κορμό, σε σχέση με τους περιορισμούς που έχουμε στη VTB, γιατί τα πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έχουν τους ίδιους κανονισμούς, όσον αφορά τους περιορισμούς σε ξένους αθλητές. Η μεταγραφή του Σέρχιο Ροντρίγκεθ θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στην ομάδα”.

Για το βήμα του Τεόντοσιτς στο NBA ανέφερε: “Θα είναι πολύ σημαντικό το πώς θα επιστρέψει στους Κλίπερς από την Εθνική αλλά και η προσαρμογή των πρώτων μηνών. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα απολέσει έναν από τους καλύτερους στο είδος δημιουργούς και γκαρντ, οι οποίοι μπορούν να προβλέψουν ή να δουν μία ή δύο φάσεις πιο μπροστά, και όταν λέω μία ή δύο φάσεις πιο μπροστά, εννοώ κάποια δευτερόλεπτα ίσως που είναι πολύ σημαντικά στην εκτέλεση ή στη δημιουργία, να δουν αντιδράσεις αμυντικών ή κινήσεις επιθετικών ταυτόχρονα. Με την ωρίμανση του αθλητή ηλικιακά, αλλά και με την ωρίμανση γενικότερα και του Μίλος ειδικότερα με το πέρας των χρόνων, με την τριβή του με το άθλημα, με τις επιτυχίες, με τις αποτυχίες, έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που γίνεται αποδέκτης πραγμάτων πολύ πιο εύκολα απ’ ότι, όταν ήταν πιο νέος! Όταν είχε 9 ασίστ μέσο όρο στην Ευρώπη, καταλαβαίνετε τι θα γίνει στο ΝΒΑ!”.

Τέλος, μίλησε και για τη “σιωπηρή ανανέωση” -όπως τη χαρακτήρισε- της Εθνικής Ομάδας: “Είναι ευχή όλων των μπασκετικών θεωρώ να υπάρξει μια ομοψυχία και το άθλημα να είναι ενιαίο και να μην υπάρξουν προστριβές, για το καλό του αθλήματος, για τους αθλητές, για τις ομάδες και για τις Εθνικές Ομάδες πάνω απ’ όλα. Όσον αφορά τη δική μας Εθνική Ομάδα, το ξέρει και η Ομοσπονδία και γενικότερα ο κόσμος ότι είμαι μεγάλος λάτρης και φίλαθλος, κι επειδή κάποια δεδομένα δεν μας επέτρεψαν τη συνεργασία αυτή τη φορά, αυτό δεν σημαίνει ότι η Εθνική δεν έχει την ικανότητα με τους προπονητές και τους παίκτες της, να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και σ’ αυτό πιστεύουμε και ελπίζουμε όλοι. Σ’ ένα βάθος χρόνου έχει κάνει μια σιωπηρή ανανέωση, που θα οδηγήσει σε καλύτερες μέρες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…