Κεντρική Γυναίκες Ο Φάρος (και) του γυναικείου μπάσκετ!

Ο Φάρος (και) του γυναικείου μπάσκετ!

faros keratsiniou gynaikes a2 protathlima 2016 2017

faros keratsiniou gynaikes a2 protathlima 2016 2017

sotiris charalampopoulosΤο ανδρικό τμήμα του Φάρου Κερατσινίου έφτασε να αγωνιστεί και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τη σεζόν 2015-16, και στον ίδιο επιτυχημένο δρόμο βαδίζει κι η γυναικεία ομάδα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: Το γυναικείο τμήμα ξεκίνησε με μαθήτριες από το γυμνάσιο της Χαραυγής ενώ ο σύλλογος ιδρύθηκε, το 1971, ως “Αθλητικός Όμιλος Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου “Ο Φάρος”.

Οι διακρίσεις περιλαμβάνουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος Α’ Γυναικών ΕΣΚΑ (1992-93) καθώς κι εκείνου της κατηγορίας Α’ Γυναικών ΕΣΚΑΝΑ (1998-99) όταν η ΕΣΚΑ, το 1995, διασπάστηκε σε δύο Ενώσεις.

Τα επόμενα τρία χρόνια, το γυναικείο τμήμα του Φάρου παρέμεινε στη Β’ Εθνική ενώ υποβιβάστηκε και σε χαμηλότερες κατηγορίες μέχρι την αναγέννησή του, τη σεζόν 2015-16, όταν ο σύλλογος κατετάγη στην 7η θέση της Α2.

Η περσινή περίοδος αποτέλεσε ορόσημο για τον σύλλογο του Κερατσινίου καθώς πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος Α2 Γυναικών (Νότιος Όμιλος) στην ιστορία του χάρη στην εκτός έδρας νίκη που πέτυχε κατά την 21η “στροφή” του κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου με 60-44.

Έτσι, λοιπόν, ο κόουτς Γιώργος Λειβάδης οδήγησε τον Φάρο στην Α1 και η Ζωή Κεχαγιά αναδείχθηκε κορυφαία σκόρερ της Α2. Το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κερατσινίου “Παντελής Νικολαΐδης” αναμένεται να αποτελέσει δυνατή έδρα για κάθε αντίπαλο, την επόμενη σεζόν, ιδίως μετά τις προσθήκες των Αριστέας Μαγκλάρα και Ρούλας Καλογήρου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • ref ball

    Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • iasonas korasides

    Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • faros keratsiniou

    Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η 12άδα του Παναθηναϊκού με Μακάμπι

Οι 12 εκλεκτοί του Παναθηναϊκού για το ματς με Μακάμπι. Σε περίπου μισή ώρα από τώρα (20:3…